Muzeul din Cârţişoara, Memorial al victimelor comunismului internaţional, împlineşte 1 an

Muzeul Memorial „Badea Cârţan”, din comuna Cârţişoara, situată la 47 de km de Municipiul Sibiu, a aniversat sâmbătă un an de existenţă a „Memorialului închinat victimelor ucise de comunismul internaţional” deschis în incinta muzeului.
Muzeul Memorial „Badea Cârţan”, din comuna Cârţişoara
Muzeul Memorial „Badea Cârţan”, din comuna Cârţişoara (captură foto)

La data de 7 mai 2016 s-a inaugurat un „Memorial”, unic prin conţinutul său în Europa, sub auspiciile ex-Comitetului Naţiunilor Captive, Germania-Europa (1982 - 2004), în spaţiul superior al Muzeului „Badea Cârţan”, din comuna Cârţişoara, judeţul Sibiu.

„Memorialul” conţine date istorice inedite pentru adulţi şi, mai ales, pentru tineri, şi poate fi vizitat în lunile de primăvară şi vară, precizează custodele acestui „Memorial”, dr. Florin Mătrescu, ex-Secretar General al „Comitetului Naţiunilor Captive, Germania-Europa” (1982 - 2004).

„Aşezământul „Memorial”, al pustiirii fără seamă lăsată de regimul comunist, în toate ţările captive sistemului marxist, aduce un omagiu puţinilor aleşi, care nu şi-au pierdut nici fiinţa şi nici numele, împotrivindu-se din răsputeri măcelului roşu, bolşevic.
Aceşti martiri sunt temeiul nădejdii că naţiunile şi neamurile au fost zidite spiritual, şi nu, materialist dialectic, a spus prof. Ştefanin Vlădulescu, prezent la lansarea Memorialului.

Comuniştii, a mai remarcat prof. Vlădulescu, au privat de libertate, schingiuit, mutilat şi ucis sute de milioane de oameni, în timp de pace, urmând fără nicio şovăire canonul marxist; crearea omului nou, care se află, într-un război perpetuu, cu toţi şi, cu el însuşi. negând sacralitatea şi obârşia.

„Memorialul învederează crimele acestor internaţionalişti proletari, marxişti, prezenţi şi în partidele croite după 1989, în toate ţările foste membre ale „Pactului de la Varşovia”. Ei au folosit aceleaşi metode, aceiaşi oameni (şi urmaşii acestora), neînţelegând lecţia aspră a istoriei umanităţii, şi, implicit, neasumându-şi vărsarea de sânge şi ieşirea din scena politică, creând în felul acesta impresia, falsă şi profund criminală, că materialismul dialectic este valid, şi poate fi, în plan politic, încă de actualitate, profanând memoria recentă şi idealurile umanităţii, pentru a-şi satisface setea infinită de control şi putere”, a adăugat Ştefanin Vlădulescu.

Textul exponatelor este, deocamdată, accesibil numai cunoscătorilor limbii române; se elaborează, în curând, un pliant în limbile germană, engleză şi franceză.

Localitatea Cârţişoara se află pe drumul către Bâlea Lac, la cca. 3,5 Km de DN Sibiu-Făgăraş-Braşov, la aproximativ 48 de Km de Sibiu. Programul de vizitare pentru public este între orele 10:00- 17:00, de luni până duminică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură