Mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Dăncilă face un pas în spate: Preşedintele ia decizia!

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Deşi pe vremea când îi era subordonată lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă părea ferm hotărâtă să mute la Ierusalim Ambasada României din Israel, acum determinarea pare să îi fi pălit. Mai exact, premierul a vorbit despre acest subiect cu potenţial exploziv într-un interviu acordat DC News, precizând că Guvernul a făcut analiza pe tema mutării ambasadei, însă decizia politică aparţine preşedintelui Iohannis.

"Am avut un memorandum în Guvern, să vedem care este opinia ministerelor. Am definitivat analiza, am trimis-o către celelalte instituţii, trimitem către preşedinte, dar părerea mea este că aici trebuie o decizie politică pe care să o ia preşedintele. Dânsul văd că nu spune nimic, totuşi. Mutarea ambasadei este atributul său, şi cred că dânsul trebuie să iasă public şi să îşi asume acest lucru, să spună dacă va muta sau nu ambasada", a declarat premierul în interviul acordat publicaţiei citate.

Reamintim în context că după repetatele declaraţii ale lui Liviu Dragnea şi ale Vioricăi Dăncilă despre mutarea ambasadei ţării noastre la Ierusalim, România a pierdut un loc nepermanent în Consiliul de Securitate ONU. Acest lucru a fost admis de însuşi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Concret, ţara noastră a pierdut voturile unor ţări arabe.

"Au fost luări de poziţii din partea unor lideri politici importanţi din România, dar niciun moment Ministerul Afacerilor Externe nu a adoptat decizia de mutare a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Tot ceea ce am făcut a fost să facem evaluări la ceea ce înseamnă avantaje şi dezavantaje şi mai ales care sunt aspectele de ordin legal pentru o asemenea decizie. Am făcut două sau trei asemenea evaluări, le-am trimis la Guvern, întotdeauna am încercat să aducem la zi cu alte informaţii (...) şi din păcate da, a fost una din problemele cu care ne-am confruntat în legătură cu voturile ţărilor arabe", declara ministrul de Externe, citat de Hotnews.ro, în urmă cu o lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne