Mutant bizar descoperit în China [video]

Peşte bizar cu cap de porumbel, descoperit pe coasta chineză
Peşte bizar cu cap de porumbel, descoperit pe coasta chineză (Captură video, youtube)

Pescarii chinezi au descoperit recent un peşte bizar, care, deşi arată asemănător cu un crap obişnuit, are un cap de porumbel, deşi fără cioc.

Arătarea a captat atenţia utilizatorilor de pe internet, dar şi a conspiraţioniştilor, care au început să emită teorii dintre cele mai bizare, referitor la provenienţa animalului.

Cea mai intens vehiculată teorie este cea a influenţei pe care ar putea să o aibă incidentul de la Fukushima, petrecut la 11 martie 2011, când un tsunami a distrus sistemele de protecţie ale centralei nucleare cu acelaşi nume, afectând 2 reactoare nucleare.

În urma incidentului, chiar şi acum, după 7 ani, cantităţi uriaşe de apă contaminată se scurg în Oceanul Pacific. Datorita curenţilor, contaminarea radioactivă a fost semnalată la mii de kilometri depărtare pe coasta de vest a Americii, în Canada şi SUA.

Deşi mass media menţine o tăcere suspectă asupra incidentului şi consecinţelor sale pe termen lung, numeroşi cercetători sunt de părere că incidentul poate avea consecinţe nefaste la scara planetară, în timp.

Bizarul animal a fost prins şi filmat pe 5 iunie în provincia Guizhou, oraşul Guyang.