Muşchiuleţ de porc în bacon la cuptor

Această variantă de friptură de porc vă va cuceri prin gust şi aspect, fiind crocantă la exterior, fragedă şi suculentă la interior.
Muşchiuleţ de porc în bacon
Muşchiuleţ de porc în bacon (Maria Matyiku / Epoch Times)

Gustos şi versatil, muşchiuleţul de porc învelit în bacon este uşor de preparat - cu doar câteva ingrediente, îl puteţi transforma într-un fel principal gustos şi apetisant ori de ce nu, într-o cină romantică sau de sărbătoare.

Ingrediente:

un muşchiuleţ de porc de aprox. 450-500 g,

sare şi piper după gust,

câteva crenguţe de cimbru sau 1/2 linguriţă de cimbru uscat,

2-3 căţei de usturoi,

200 g bacon feliată,

o lingură de ulei,

o lingură de muştar Dijon (opţional),

puţină boia dulce pentru presărat deasupra (opţional)

Ingredientele principale
Ingredientele principale (Maria Matyiku / Epoch Times)

Modul de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 220 C.

Muşchiuleţul de porc se aduce la temperatura camerei. Carnea se curăţă de pieliţa albă, se şterge bine, apoi se sărează şi pipărează după gust. Dacă nu doriţi să folosiţi muştar, ungeţi muşchiuleţul cu puţin ulei înainte de-a fi condimentat.

Muşchiuleţul de porc se sărează şi pipărează după gust
Muşchiuleţul de porc se sărează şi pipărează după gust (Maria Matyiku / Epoch Times)

Vă sugerăm să alegeţi felii de bacon mai lungi şi mai subţiri, care să se poată înfăşura în jurul muşchiuleţului o dată şi jumătate. Dacă feliile de bacon nu sunt foarte subţiri, acestea se pot unge cu un strat subţire de muştar Dijon, pentru a le ţine strâns lipite de muşchiuleţ. Pentru a putea roti şi strânge uşor feliile de bacon în jurul muşchiuleţului, se poate folosi o folie de plastic sau hârtie de copt, pe care se vor aşeza feliile de bacon.

Feliile de bacon se aşează într-un strat uniform apoi se presară cimbru
Feliile de bacon se aşează într-un strat uniform apoi se presară cimbru (Maria Matyiku / Epoch Times)

Feliile de bacon se aşează într-un strat uniform, având grijă să se suprapună puţin una peste cealaltă, astfel încât să se acopere eventualele goluri.

Peste feliile de bacon se presară cimbru, iar din loc în loc se pune câte o bucăţică de usturoi pentru aromă.

Muşchiuleţul se înveleşte în bacon
Muşchiuleţul se înveleşte în bacon (Maria Matyiku / Epoch Times)

Muşchiuleţul se înveleşte în bacon, apoi se unge cu puţin ulei (opţional se poate presăra puţină boia dulce pentru culoare) şi se aşează într-o tavă.

Tava se pune în cuptor
Tava se pune în cuptor (Maria Matyiku / Epoch Times)

Tava se pune în cuptor şi se lasă la rumenit timp de 40 de minute. Cam la 10-15 minute întoarceţi carnea, pentru a se putea rumeni frumos pe toate părţile.

Dacă aveţi un termometru la îndemână, puteţi înfige tija termometrului în partea cea mai groasă a cărnii, până în centrul bucăţii. Când temperatura este de cel puţin 63 grade C muşchiuleţul va fi mediu rar. La 74 – 75 ˚C, carnea este bine făcută.

Se scoate muşchiuleţul din cuptor, se acoperă şi se lasă să se odihnească 10 – 15 minute înainte de feliere.

Se lasă la rumenit timp de 40 de minute, apoi muşchiuleţul se scoate din cuptor
Se lasă la rumenit timp de 40 de minute, apoi muşchiuleţul se scoate din cuptor (Maria Matyiku / Epoch Times)

Tăiaţi muşchiuleţul în felii groase dacă se serveşte cald ca fel principal alături de garnitura sau salata preferată, sau în felii subţiri dacă se foloseşte ca aperitiv sau la pachet.

Tăiaţi muşchiuleţul în felii groase dacă se serveşte cald
Tăiaţi muşchiuleţul în felii groase dacă se serveşte cald (Maria Matyiku / Epoch Times)

Notă: Dacă doriţi să obţineţi o crustă super crocantă, puteţi prăji friptura în cuptor la 5 centimetri de flacără de grill timp de aproximativ 3 până la 5 minute, având grijă să nu se ardă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură