Mureşan: Cine va lăsa din nou ministerele importante pe mâna lui Tăriceanu va fi responsabil pentru viitoarea criză

Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times)

Discuţiile dintre Călin Popescu Tăriceanu şi premierul Victor Ponta privind intrarea PLR la guvernare sunt în plină desfăşurare. În contextul în care sunt vehiculate ministere importante, printre care Finanţele şi Economia, europarlamentarul PMP, Siegfried Mureşan, a atras atenţia că Tăriceanu, pe vremea când a fost prim-ministru a risipit banii publici, acesta fiind un motiv principal pentru care ţara a fost lovită atât de puternic de criza economică ce a urmat.

"Văd că lui Tăriceanu îi fuge gândul la ministerele de Finanţe, Economie, Transporturi, Educaţie, Cultură. Să ne aducem aminte de ce a fost România lovită atât de puternic de criza în 2009/2010: pentru ca primul ministru Tăriceanu a risipit banul public între 2006 şi 2008; nu a făcut economia competitivă prin reforme economice; nu a investit în infrastructură; nu i-a păsat de educaţie, cercetare şi inovare - motoarele dezvoltării", a declarat Siegfried Mureşan.

"Cine va lăsa din nou aceste ministere pe mâna lui Tăriceanu va fi responsabil pentru viitoarea criză economică din România", a avertizat europarlamentarul.

Aflat în mijlocul negocierilor cu premierul Ponta, Tăriceanu declara ieri că "prezenţa liberalilor în Guvern îi face pe oameni să se gândească la ministerele economice".

"Suntem în discuţii, nu am încheiat negocierea. Ne gândim la Finanţe, Transporturi, Economie, dar sunt şi alte ministere unde ar fi utilă o prezenţă liberală, Învăţământ, Cultură”, a precizat duminică Tăriceanu, la un post de televiziune, adăugând că ponderea va fi probabil de două ministere.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior că aliaţii PSD, respectiv UNPR, PC şi PLR, vor avea câte două portofolii de miniştri fiecare, însă acestea nu au fost încă stabilite.