Munţi de zăpadă pe casă, pe stradă. Firea dă asigurări că oraşul nu e blocat

Bucureştiul nu este blocat, a dat asigurări Gabriela Firea, sfătuindu-i totuşi pe cei ce nu au treburi urgente să nu iasă prin oraş.
Iarna
Iarna (Epoch Times România)

Oameni mergând pe stradă căci pe trotuarele înecate în zăpadă nu se putea circula. Staţii de tramvai acoperite de nămeţi şi munţi de omăt peste tot. Cam aşa arăta Capitala în dimineaţă zilei de miercuri după ore în şir de nins. Cu toate acestea Gabriela Firea a dat asigurări că Bucureştiul nu este blocat şi că liniile RATB au fost suplimentate, fiind funcţionale, relatează digi24.ro.

Deşi "oficial" în Capitală totul este bine, Firea i-a îndemnat pe cei care nu trebuie să iasă din casă în mod obligatoriu să stea acasă cel puţin până la prânz.

„Liniile RATB sunt funcţionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face faţă. La 11.oo specialiştii spun că ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge până la prânz. Bucureştiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Dacă nu trebuie să ajungă urgent oriunde să renunţe la călătorie măcar până la prânz, pentru că atunci se va putea interveni mai eficient, nu doar pe bulevarde, ci şi pe secundare. În sectorul 5 a fost o situaţie mai dificilă. Acoperişul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit. Am luat măsuri. S-a împrejmuit zona, s-a oprit circulaţia - am avut două linii deviate. Nu e pericol”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, primarul a adăugat că decizia de a închide şcolile (decizie intens criticată de o parte dintre bucureşteni, în special de părinţii care s-au văzut în situaţia de a îşi lăsa copiii mici singuri acasă) a fost una „înţeleaptă”.

„Soluţia închiderii şcolilor a fost una înţeleaptă, chiar dacă au fost nemulţumiri. Sunt peste 250 de mii de elevi. Vă imaginaţi ce ar fi însemnat deplasarea”, a afirmat Firea.

Nu în ultimul rând, Gabriela Firea le-a retezat speranţele bucureştenilor care stau pe străduţe secundare, declarând că nu toate străzile laterale se vor putea curăţa.

„De la 22.oo ninge abundent. Ninsoarea nu se va opri. Intervenţia va continua toată ziua şi mâine. Nu se vor putea debloca toate lateralele. Suntem în comandament de iarnă. Acţionăm cu celeritate. Toate unităţile de primiri urgenţe sunt funcţionale”, a spus primarul.

Între timp, RATB-ul a funcţionat atât de bine încât metroul bucureştean a fost supra-supra aglomerat.

Metroul bucureştean la prima oră.
Metroul bucureştean la prima oră. (Facebook, Vlad Petreanu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne