Munteanu se apără: „Se vehiculează numai prostii. Nu le e ruşine puţin?”

Acuzat de mai mulţi politicieni şi ONG-uri de simpatii legionare, declaraţii antisemite, xenofobe, antioccidentalism etc, Marian Munteanu - candidatul PNL pentru Primăria Capitalei - se apără.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, susţine că nu îl demobilizează câtuşi de puţin atacul venit din partea societăţii civile, din contră, îl amuză, "pentru că se vehiculează prostii" la adresa lui.

"Eu nu am făcut declaraţii antisemite, dimpotrivă. Eu am condamnat întotdeauna orice atitudine extremistă, nu mai spun antisemitism, orice formă xenofobă. Eu sunt un om profund paşnic, profund iubitor de oameni şi am fost pe poziţii non-violente cred că dintotdeauna. Gândiţi-vă că sunt dintr-o familie care a stat în lagăre de concentrare. Eu înţeleg cel mai bine ce înseamnă să fii târât într-un lagăr din cauza calităţii tale etnice.

În Basarabia, de unde este familia mea, peste 100.000 de oameni, dintre care şi bunicul meu, au fost arestaţi, puşi în trenuri, duşi în Siberia. Bunicul a stat 16 ani şi a murit acolo. Eu înţeleg cel mai bine tragedia Holocaustului, pentru că eu însumi, ca familie, am fost afectat de ceva asemănător. Nu numai că nu este vorba de a nega, ci dimpotrivă, mie mi se par lucruri odioase, abominabile şi trebuie frânte şi oprite orice situaţii care ar putea vreodată genera asemenea fenomene", a declarat candidatul PNL la Primăria Capitalei, citat de Agerpres.

Pentru că la adresa sa au existat acuzaţii de legionarism şi în trecut, Marian Munteanu a scris un studiu "în care eu cred că am reuşit să arăt că, după părerea mea, nu există mişcare legionară, că nu este posibil aşa ceva şi am recomandat tuturor tinerilor să nu abordeze o asemenea poziţie vreodată, pentru că ea este contrară intereselor noastre - am scris negru pe alb lucrul acesta".

"Noi, când vorbeau de euro-atlantism acum 25 de ani, ăia semnau cu Moscova şi acum vin ăştia să-mi spună mie că — vezi Doamne — eu sunt adversarul integrării României în UE. Nu le e puţin ruşine? Eu am stat la închisoare pentru chestiunea asta. Ştiţi cum am ieşit de la închisoare? Pentru că au venit congresmeni americani, deputaţi şi i-au cerut lui Iliescu să mă elibereze pentru că sunt nevinovat. Tot sunteţi cu netul. Puneţi mâna şi citiţi netul şi vedeţi ce declarau congresmenii americani. Pentru că asta am făcut să duc ţara asta în UE şi în NATO şi vin trei indivizi care primesc nişte bănuţi de nu ştiu unde şi sunt nemulţumiţi că nişte bugete acum o să dispară şi ei spun că vorbesc în numele Bucureştiului. Nu le e ruşine puţin?", a declarat candidatul liberalilor la Primăria Capitalei.

Marian Munteanu susţine că nu îl demobilizează acest "atac din partea societăţii civile", ci îl amuză, "pentru că se vehiculează prostii".

"Indică o spaimă, spaima că oamenii îşi dau seama că este foarte probabil ca PNL, în această formulă, să câştige tot, toate sectoarele, Primăria Generală. Cred că oamenii vor înţelege, mai clar, cât de mizerabile sunt anumite zone în care, în pofta de a obţine anumite beneficii, şi îşi imaginează că ei reprezintă totul în ţara asta şi că reprezintă tot şi cuvântul lor. Societatea civilă este un organism mult mai vast, sunt zeci de mii de oameni care activează în diferite zone, preocupaţi de mai binele acestui oraş, şi am convingerea că în număr mare vor susţine această iniţiativă", a adăugat Marian Munteanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne