Mulţi români nu mai cred în politicieni. Conversaţia emblematică dintre Cioloş şi proprietara unei patiserii [video]

foto
foto (Captură Youtube)

Fostul premier Dacian Cioloş, liderul partidului Mişcarea România Împreună (RO+), a dat de oameni dezamăgiţi de politicieni în vizita sa la Iaşi, în care a încercat să-i convingă pe români să semneze pentru susţinerea iniţiativei cetăţeneşti "Oameni noi în politică".

Conversaţia pe care a avut-o cu proprietara unei patiserii din oraş, pe care nu a reuşit să o convingă să semneze iniţiativa, este emblematică:

Doamnă: Am copil care a învăţat foarte mult, a fost olimpic în această ţară şi a plecat din cauza sistemului şi a birocraţiei din România. Deci fata mea a făcut dreptul, şi-a făcut masteratul în Madrid, şi nu vrea să profeseze în România. Şi mai mult de atât nu, nu semnez nimic. Şi niciodată nu voi mai merge la vot, pentru nimic în lume, în România.

Cioloş: Păi şi atunci cum vreţi să se schimbe lucrurile?

Doamnă: Orişicum, totdeauna iese cine se doreşte şi cine trebuie să ştie că ajunge la putere.

Cioloş: Nu e aşa... dacă toţi credem aşa, atunci..

Doamnă: Aşa am ajuns să cred.

Cioloş: Da.. e păcat.

Doamnă: Ştiu că e păcat şi este foarte rău că nu mergem la vot şi eu sunt un om care este pentru civic în general, dar nu... s-a ajuns în faza în care...

Cioloş: Păi şi atunci, dacă ştiţi că e rău că nu mergem la vot de ce nu...?

Doamnă: Ştiu, deci nu se mai poate pentru că toţi care ajung sus, e o vorbă bună a românului, vor să meargă numai să sugă ciolanul, să-l mănânce, deci au ajuns să-l roadă în aşa hal încât nici măduvă nu mai are ciolanul respectiv. Şi pe noi ne rod, pe noi cei mici, noi cei care suntem micii investitori, deci noi, privaţii, plătim foarte mult pentru statul român, nu ne dă posibilitatea de a da salarii mai mari la angajaţi şi noi plătim enorm de multe dări, foarte mult. Dacă stau aşa şi vi le spun pe toate m-ar durea capul şi ne-ar trebui multe zile ca să... deci este foarte, foarte greu să trăieşti, să te zbaţi în România. Şi gata, că pierd timpul, eu pierd clienţii. Îmi pare rău. Mi-a părut bine că v-am văzut.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne