"Mulţi ani primească" – mesajul bicicliştilor pentru Oprescu

Protestul bicicliştilor
Protestul bicicliştilor (Facebook)

Primul marş spontan dedicat arestării lui Oprescu, care a avut loc în faţa Primăriei Capitalei, a adunat peste 30 de persoane, reprezentanţi ai Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti. Aceştia, nemulţumiţi de lipsa pistelor pentru biciclişti în Capitală, i-au dedicat un cântec primarului Sorin Oprecu: "Mulţi ani primească".

Manifestanţii au venit pe biciclete, iar în momentul în care au ajuns în faţa primăriei au urcat pe trepte şi au cântat "Mulţi ani primească!" pentru Sorin Oprescu.

După scurtul moment, aceştia au plecat la sediul DNA, unde au transmis aceeaşi urare.

Evenimentul spontan a fost anunţat de Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti pe Facebook.

"La bine şi la greu! Bucureştenii care l-au votat pe primarul Sorin Oprescu şi cei care nu l-au votat ar putea să-l salute în aceste momente dificile. Pentru că simţim nevoia să fim alături de primarul nostru, de la ora 13:30 plecăm de la Universitate pe următorul traseu", se arată în anunţul evenimentului, postat pe Facebook, indicându-se că bicicliştii vor merge de la Universitate la Primăria Capitalei.

Bicicliştii au cerut de multe ori demisia lui Sorin Oprescu, organizând o serie de proteste în ultimii ani, supăraţi de lipsa unei infrastructuri adecvate pentru deplasarea pe bicicletă.

Reamintim că Primarul Capitalei a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, şi şi-a petrecut noaptea în arest. După ce procurorii DNA au efectuat percheziţii la imobilele deţinute de Oprescu, precum şi la Primăria Generală a Capitalei şi la alte instituţii ale statului, acesta se află în prezent în arestul central al Poliţiei Capitalei.

Avocatul primarului susţine că acuzaţiile DNA sunt nefondate. Potrivit apărătorului edilului, cei 25.000 de euro erau împrumutaţi de primar de la un prieten pentru ca să-şi poată plăti impozitele pe proprietăţi, relatează Realitatea net.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne