MRU Reloaded. „Comportamentul politic al Elenei Udrea este unul dintre cele mai toxice din dreapta românească”

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Probabil una dintre cele mai „colorate” dispute politice din ţară este cea dintre fostul lider al Forţei Civice, actual prim-vicepreşedinte PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, şi preşedintele PMP, Elena Udrea. Ultimul atac îi aparţine lui MRU, care a declarat joi, la Realitatea Tv, că Elena Udrea are "unul dintre cele mai toxice comportamente politice din dreapta românească".

"Comportamentul politic al Elenei Udrea este unul dintre cele mai toxice din dreapta românească. În primul rând, pentru că a reuşit, ceea ce este cumva în pofida vârstei, cu o viteză uluitoare să închidă toate căile de dialog către cei care există astăzi în politica românească. Genul acesta de comportament politic, în care radicalizezi, devii instanţă, începi să dai certificate, începi să spui 'sunt singurul depozitar al principiilor', este automat arogant şi izolaţionist. Aş fi vrut să aibă prieteni care să o tragă de mânecă în momentul în care exagerează. Nu îi are", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

MRU a vorbit şi despre prima scrisoare deschisă pe care i-a adresat-o Udrea, în care aceasta a făcut referire la caracterul şi rolul său politic, acuzându-l că s-a dezis de preşedintele Traian Băsescu din cauza dorinţei sale de a fi primit în discutata fuziune PNL-PDL, în ciuda faptului că este „creaţia politică a lui Traian Băsescu”, pentru că acesta din urmă l-a numit în toate funcţiile pe care le-a ocupat: de la cea de ministru şi apoi de şef SIE, până la cea de prim-ministru.

"Vă spun de ce am scris împotriva domniei sale. Momentul în care a început să facă referinţe la caracterul meu, eu nefăcând niciodată referire la caracter. A avut o exprimare complet neavenită şi din senin. Ceva de genul 'nu are caracter', 'nu e integru'. Chiar am văzut-o la televizor. Atunci mi-am pus întrebarea: Cine sunteţi dumneavoastră ca să vă puteţi pronunţa asupra caracterului? Mă deranjează momentul în care în exprimarea politică ajungi la aşa ceva", a mai declarat MRU.

Reacţia lui Ungureanu vine la scurt timp după ce Elena Udrea îşi manifesta marţi satisfacţia că tot mai multe organizaţii ale Forţei Civice, formaţiune care a decis să fuzioneze recent cu PDL, aderă la PMP.

"Un număr semnificativ de foşti membri FC refuză topirea în PDL 'cu forţa', decisă de domnul Mihai Răzvan Ungureanu pentru propriul interes politic. Tot mai multe organizaţii ale fostei FC, din diverse judeţe ale ţării, aderă la Mişcarea Populară, cele mai recente exemple fiind ale unor organizaţii din Ialomiţa, Prahova, Suceava, Mureş. PMP se dovedeşte a fi cea mai bună alternativă pentru cei care vor să facă o adevărată politică de dreapta.

Cei care au crezut în Forţa Civică, proiectul politic al domnului Mihai Răzvan Ungureanu, sunt dezamăgiţi de leadership-ul slab care a dus la rezultatul de 2% din alegerile europarlamentare şi care, din neputinţa de a creşte acest proiect, a decis să-i pună cruce", reiese dintr-un comunicat PMP.