MRU îi dă replica lui Victor Ponta: "Veţi fi doar note de subsol!"

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică
Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică (Epoch Times România)

La scurt timp după ce premierul Victor Ponta a invitat parlamentarii să celebreze căderea guvernului MRU, moment ce a marcat intrarea în "epoca" USL, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu îi transmite actualului premier un mesaj dur: Veţi fi doar note de subsol în istorie.

"În urmă cu trei ani, aţi trişat şi aţi câştigat. Aţi mizat pe foamea de putere, aţi speculat nemulţumirea românilor, aţi negociat cu laşii, i-aţi cumpărat pe cei mai slabi şi aţi câştigat marele premiu: accesul la resursele statului. Din care apoi v-aţi înfruptat lacom, aşa cum aţi învăţat în toate guvernările din urmă.", scrie Mihai Razvan Ungureanu, pe Facebook, în replică la declaraţiile lui Victor Ponta.

Mihai Razvan Ungureanu, al cărui guvern a fost dat jos în 2012 prin moţiune de cenzură, mai transmite că istoria o vor câştiga românii corecţi şi cinstiţi, o istorie în care cei ce au trişat vor deveni doar note de subsol.

"De partea cealaltă, am riscat enorm, nefiind dispus la compromisuri. Dar lecţia învăţată obiceiul nu mi l-a schimbat. Continuu să am obsesia decenţei, a muncii îndârjite şi tăcute, a cumpătării şi a încrederii în viitor. Voi, de fapt, nu veţi câştiga niciodată. Istoria o vor scrie românii corecţi şi cinstiţi, muncitori şi optimişti. În acele file veţi fi doar note de subsol."

De asemenea, cum în spaţiul public a început să se vehiculeze ideea că MRU ar fi plecat din echipa lui Klaus Iohannis, fostul premier răspunde la aceste zvonuri la modul următor: "Celor curioşi şi dornici să ştie de mine le răspund astfel: n-am dispărut nicăieri. Am doar răbdare."

Reamintim că duminică, 26 aprilie, premierul Ponta i-a invitat pe parlamentarii care au votat moţiunea pe 27 aprilie 2012 prin care a fost schimbat guvernul MRU să participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul „3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”.

În invitaţia lansată pe contul său de Facebook, premierul Ponta a catalogat guvernul lui MUR, drept "guvernul unui regim abuziv şi corupt iar instaurarea USL-ului drept schimbarea cursului României din punct de vedere economic şi social."

Şi Cătălin Predoiu a avut o reacţie promptă la postarea lui Victor Ponta, reamintind că acesta "a fost un parlamentar care făcea cele mai penibile exerciţii de linguşire pe lângă Băsescu şi Boc ca să intre în guvernele Boc."

"Ponta chiar a fost parte a regimului Băsescu, a fost parte a coaliţiei PSD - PDL, în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu şi subsemnatul am fost miniştri tehnocraţi, sprijiniţi politic de PNL şi ulterior PDL. Ponta a fost unul dintre cei mai mediocri miniştri politici pe care i am văzut în cei patru ani de guvern, şi am văzut mulţi", a declarat duminică Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei în guvernele Tăriceanu, Boc şi Ungureanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne