MRU, despre Voiculescu: Sunt împotriva creşterii pe scară largă a varanilor în România

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai-Răzvan Ungureanu a criticat joi seară campania Antenei 3 de susţinere a patronului său, Dan Voiculescu, recent condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul ICA. MRU s-a declarat împotriva creşterii pe scară largă a varanilor în România, aluzie la porecla lui Dan Voiculescu - „Varanul”.

„Sunt împotriva creşterii pe scară largă a varanilor în România. Am înţeles că experienţele cu struţii s-au dovedit benefice pentru că de pe urma lor se obţin carne, ouă şi pene, toate cu perspective comerciale serioase. Dar de pe urma varanilor nu avem niciun beneficiu. Sunt ahtiaţi după banii publici, otrăvesc totul în jurul lor cu muşcături mortale şi parazitează conştiinţele”, a declarat Ungureanu.

MRU critică campania desfăşurată de postul de televiziune deţinut de Dan Voiculescu, Antena 3, pe care o cataloghează ca fiind una „cel puţin inexactă şi manipulatoare”.

„Înţeleg că la Antena 3 se duce o campanie serioasă de promovare a beneficiilor acestor reptile. Este cel puţin inexactă şi manipulatoare, iar cei care o pun în scenă sunt deja victime benevole ale Varanului de Dâmboviţa. Mai mult, se încearcă acreditarea ideii că fiecare are varanul lui şi, în consecinţă, al lor nu ar trebui ţinut în cuşcă. Greşit! Orice varan liber este un pericol”, a subliniat fostul premier.

Mihai-Răzvan Ungureanu a ţinut să evidenţieze asemănările între ideile promovate de Ion Iliescu şi apropiaţii săi în 1990 şi postul de televiziune al lui Dan Voiculescu.

„Şi recunosc în această campanie aceeaşi idee din 1990 când s-a încercat curăţarea societăţii româneşti de comunism. Atunci, Ion Iliescu&co au spus că toţi suntem mai mult sau mai puţin comunişti şi deratizarea nu e necesară. Şi uite aşa am ajuns azi să ne spună Antena 3 că hoţul lor e mai bun ca ceilalţi hoţi şi hai să îi lăsăm pe toţi pe stradă că de fapt suntem cu toţii nişte hoţi sau prieteni de hoţi”, a concluzionat MRU.