MRU: Ajutoarele umanitare ruse, pretext pentru a camufla o intervenţie în Ucraina

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU (Epoch Times România)

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat sâmbătă, la Digi 24, că asistăm la o escaladare fără precedent a situaţiei din estul Ucrainei, agresiunea rusă atingând cote impresionante. În opinia acestuia, situaţia din Ucraina se poate repeta oricând în Transnistria, motiv pentru care românii trebuie să-i susţină pe conaţionalii lor de peste Prut.

„Evenimentele sunt un pretext al extremei noastre îngrijorări, agresiunea militară rusă a atins un nivel inimaginabil. Incursiunea pe teritoriul suveran al Ucrainei este un exemplu inacceptabil de încălcare a inviolabilităţii graniţelor. Pentru comunitatea internaţională devine aproape limpede că ajutoarele umanitare sunt un pretext pentru a camufla o intervenţie în interiorul Ucrainei. Dacă acest lucru se va întâmpla, consecinţele sunt incalculabile”, a precizat Ungureanu.

MRU este de părere că escaladarea situaţiei în Ucrainei este o ameninţare indirectă la adresa României, menţionând că ce se întâmplă acum în Doneţk şi în estul Ucrainei arată ce se poate întâmpla oricând în Transnistria sau la vest de Nistru.

„Criza ne prinde pe picior greşit, noi ne pregătim de alegeri prezidenţiale, iar Republica Moldova se pregăteşte pentru alegeri parlamentare. În ambele cazuri, încărcătura politică e atât de mare, încât putem spune că prin aceste alegeri se hotărăsc destinele celor doua ţări. Ne trebuie o mână fermă la conducerea statului, un om care să ofere garanţia că românii, de oriunde ar fi ei, pot fi protejaţi în faţa pericolului care vine dinspre est”, a afirmat acesta.

Potrivit fostului premier, conaţionalii de peste Prut au acum nevoie reală de gesturi de susţinere din partea noastră. „Nu putem să ne prefacem că nu vedem pericolul în care se află acum Republica Moldova”, a concluzionat acesta.