Moţiunea de cenzură, la mâna UDMR şi ALDE. Orban, prins însă între Ponta şi Kelemen Hunor

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, Opoziţia mai are nevoie de 70 de voturi. Deci soarta guvernului Dăncilă este în mâna UDMR şi ALDE, precizează Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Demiterea Guvernului Dăncilă se află în mâinile UDMR sau ALDE, a susţinut, sâmbătă, la Digi24, liderul PNL, Ludovic Orban, explicând că, dacă cele două formaţiuni s-ar rupe de Liviu Dragnea, moţiunea de cenzură ar trece şi în două zile s-ar constitui o nouă majoritate parlamentară, relatează G4Media.ro.

”Mai avem nevoie de 65 de voturi (pentru a trece moţiunea – n. red.) (…) Parlamentarii care sunt independenţi astăzi şi care îl urmează pe Victor Ponta sunt alături de noi şi susţin această moţiune de cenzură. Important e să-ţi vină din celelalte grupuri: din grupul PSD, din grupul ALDE, de la UDMR, de la minorităţi. Ecuaţia e clară şi simplă în momentul de faţă, oricine poate să o înţeleagă: dacă UDMR sau ALDE se dislocă de lângă actuala putere şi votează moţiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă este căzut, vă dau scris. În două zile se construieşte o majoritate imediată”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă ar fi dispus ca, în schimbul voturilor pentru demiterea Vioricai Dăncilă, să negocieze cu social-democraţii un viitor premier tot de la PSD, Orban a negat categoric.

„Credeţi că noi dăm jos un premier PSD ca să punem un alt premier PSD? Mi se pare o chestiune absolut ilogică”, a subliniat el.

Orban a reiterat ideea că propunerea de prim-ministru din partea PNL este el şi a precizat că se află într-o situaţie aparent paradoxală date fiind luările de poziţie ale lui Victor Ponta şi Kelemen Hunor pe acest subiect.

„Opoziţia e formată din PNL, USR şi PMP. Ceilalţi actori care îţi intră în joc… păi ce să fac eu când Ponta îmi zice: „păi eu nu votez o moţiune de cenzură ca să îl pun pe Orban premier”. Atunci eu nu mai pot să îmi depun candidatura. Iar după ce mă pune Ponta în situaţia că nu mai pot să mă prezint pe mine drept candidat, UDMR îmi zice: „nu, domnule, că eu vreau să văd candidatul de prim-ministru. Eventual vreau să văd şi lista întregului Cabinet pe care îl puteţi genera” (…) Situaţia este următoarea: în cazul în care un Guvern pică, se declanşează negocieri la Palatul Cotroceni. În ceea ce ne priveşte pe noi, am spus foarte clar că suntem gata în orice moment să ne asumăm răspunderea guvernării”, a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne