Moţiune de cenzură cu scântei. Turcan: "PSD-ALDE au inventat Parlamentul paralel!"

PSD-ALDE au încălcat din nou Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului, acuză Raluca Turcan, în prag de citire a moţiunii de cenzură.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Nemulţumită de faptul că citirea moţiunii de cenzură a fost stabilită foarte din scurt, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, îi acuză pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu că au încălcat Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului. Potrivit liberalei, PSD şi ALDE se comportă abuziv în Parlament şi uzurpă rolul legislativ de dezbatere al acestui for.

"După ce au inventat năstruşnicia cu statul paralel, astăzi cei din PSD — ALDE au inventat Parlamentul paralel şi, dacă se poate, fără Opoziţie. Cu mai puţin de patru ore înainte de şedinţa de Birou permanent reunit a fost convocat organismul care stabileşte ziua şi ora citirii moţiunii de cenzură. Cu alte cuvinte, PSD-ALDE au anunţat cu mai puţin de câteva ore înainte că astăzi, la ora 16.00, se va citi moţiunea de cenzură. Nimic nou şi nimic surprinzător pentru comportamentul abuziv al PSD. Se confirmă practic încă o dată că se tem de această moţiune de cenzură pentru că acest Guvern a reuşit să pună cap în cap toate categoriile de români din societate şi că sunt extrem de vulnerabili. De asemenea, se confirmă faptul că PSD şi ALDE se comportă în Parlament abuziv şi că uzurpă rolul legislativ de dezbatere al Parlamentului", a declarat Turcan, citată de Agerpres, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Deputata a mai adăugat că articolul 92 din Regulamentul comun al Camerei şi Senatului precizează că Guvernul este convocat la citirea moţiunii cenzură cu 24 de ore înainte de acest proces, ceea ce înseamnă fie că Guvernul a fost anunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor înaintea parlamentarilor, fie încă nu a fost convocat Guvernul, ceea ce înseamnă că la momentul citirii moţiunii de cenzură Guvernul nu va participa sau va veni într-un mod improvizat.

"Tragem un semnal de alarmă că majoritatea PSD-ALDE astăzi a încălcat pentru a nu ştiu câta oară Regulamentul. Mai mult, conducerea PSD-ALDE, pentru ca această iniţiativă a venit de la domnul Tăriceanu, a refuzat să menţioneze şi să stabilească programul clar pentru votul şi dezbaterea moţiunii de cenzură, ceea ce este cu mult mai grav decât faptul că a convocat intempestiv şedinţa de citire", a arătat Turcan.

Moţiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de PNL şi USR urmează să fie citită în plen, la ora 16.00, potrivit deciziei Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.