Moscova refuză să blocheze turbinele Siemens din Crimeea, aşteptând procesul

Curtea de Arbitraj din Moscova a refuzat să blocheze turbinele cu gaz produse de gigantul german Siemens care au fost transferate la începutul acestui an în Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia.
Logo-ul companiei germane Siemens
Logo-ul companiei germane Siemens (Getty Images)

După refuzul său, Curtea de Arbitraj a convenit, duminică, să înceapă în 18 septembrie audierile in procesul intentat de Siemens.

Siemens susţine că turbinele au fost transferate ilegal în Crimeea, încălcându-se sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei ca urmare a anexării ilegale a peninsulei de la Marea Neagră în martie 2014.

Gigantul german Siemens a intentat procesul în 11 iulie, acuzând partenerii ruşi că au livrat patru turbine cu gaz pentru generarea de electricitate în Crimeea, deşi iniţial au declarat că vor fi instalate la o centrală din Taman.

Turbinele au fost produse în Rusia printr-un proiect comun desfăşurat de Siemens şi firma rusească Silovie Maşini.

După ce a ieşit la iveală faptul că turbinele au fost trimise în Crimeea, UE a introdus un nou pachet de sancţiuni împotriva a trei companii ruseşti care au lucrat cu Siemens şi împotriva a trei persoane, inclusiv adjunctul ministrului rus al Energiei, Andrei Cerezov.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe