Moscova: Opt pietoni răniţi după ce un şofer urcă cu taxiul pe trotuar, lângă Piaţa Roşie

Un şofer de taxi a fost reţinut de poliţie după ce a intrat cu maşina într-o mulţime de pietoni aproape de Piaţa Roşie din capitala rusă Moscova. Imaginile video arată cum şoferul a accelerat în momentul în care a urcat pe trotuar.
Ambulanţe şi maşini de poliţie se află la faţa locului unui incident în care un taxi a lovit câţiva pietoni în Moscova, 16 iunie 2018.
Ambulanţe şi maşini de poliţie se află la faţa locului unui incident în care un taxi a lovit câţiva pietoni în Moscova, 16 iunie 2018. (Captură Imagine)

Opt persoane au fost rănite sâmbătă când un şofer de taxi a intrat cu maşina într-o mulţime de pietoni în centrul Moscovei.

Imagini CCTV postate pe reţelele sociale au surprins taxiul parcurgând aproximativ 10 metri pe trotuarul aglomerat înainte să se izbească de un semn rutier şi să se oprească parţial, rapotează Deutsche Welle.

Imaginile video au arătat cum trecătorii au încercat să îl scoată pe şofer din taxi, iar acesta a încercat să fugă de la faţa locului. Câţiva pietoni l-au fugărit pe şofer.

Poliţia din Moscova l-a arestat pe şofer şi a deschis o investigaţie penală pentru încălcarea codului rutier.

Autoritatea moscovită pentru trafic rutier a precizat că şoferul are un carnet de conducere emis în Kârgâzstan, o fostă republică sovietică majoritar musulmană. Autoritatea a susţinut că şoferul nu era băut, iar agenţia de ştiri Interfax a citat o sursă afirmând că în sângele şoferului nu a fost găsit alcool.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a afirmat pe Twitter că şoferul “a pierdut controlul” automobilului, adăugând că persoanele rănite în incident primesc asistenţa medicală necesară. “Menţin situaţia sub control”, a mai susţinut Sobianin.

Într-un material video publicat de poliţie, şoferul a declarat că a dorit să pună frână însă, din greşeală, a apăsat pedala de acceleraţie. Şoferul a afirmat că în momentul în care a avut loc incidentul fusese la muncă de aproximativ 20 de ore, invocând oboseala pentru fapta sa.

“Regret foarte mult... Am dorit să mă duc acasă după aceea să dorm”, a declarat el. Când a fost întrebat de ce a fugit de la faţa locului, el a precizat că i-a fost frică să fie omorât în bătaie de trecătorii furioşi.

Toate persoanele rănite au fost duse la spitale. Şapte persoane se află în stare satisfăcătoare, potrivit unei declaraţii a Departamentul Sănătăţii din Moscova, adăugând că o femeie a fost însă grav rănită.

Ambasada mexicană din Moscova a anunţat că două femei mexicane, aflate în Rusia pentru Campionatul Mondial de Fotbal, au fost rănite uşor de taxi. Un ucrainean şi doi cetăţeni ruşi s-au numărat de asemenea printre răniţi, potrivit agenţiei ruse de ştiri TASS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe