Monte dei Paschi la un pas de a fi exclusă din Indicele STOXX Europe 600

O nouă lovitură dată băncii italiene Monte dei Paschi di Siena, care se luptă să supravieţuiască.
(Captură Foto)

Conform experţilor firmei franceze de investiţii Exane, banca este pe cale să fie scoasă din indicele STOXX Europe 600 – lista cu cele mai valoroase acţiuni ale zonei.

Montei dei Paschi, care este cea mai veche bancă a lumii, a înregistrat o scădere a valorii acţiunilor sale de peste 90% începând cu 2007, după o serie de scandaluri legate de fraude şi management deficitar.

După ce a terminat pe ultimul loc în cele mai recente teste de stres bancar, desfăşurate la nivelul Europei pentru a vedea cum va putea face faţă unei alte crize financiare, Montei dei Paschi a anunţat un plan de urgenţă pentru a-şi asigura supravieţuirea.

Acţiunile băncilor au fost puternic lovite în acest an, industria financiară luptându-se să crească în timp ce este presată de o politică a ratelor monetare ultra scăzute, temeri legate de puterea capitalului băncilor şi privind expunerea la împrumuturi neperformante.

O altă lovitură clară încasată de sectorul bancar, STOXX Ltd va exclude săptămâna viitoare coloşii bancari Credit Suisse şi Deutsche Bank din topul primelor 50 de companii ale Europei.

STOXX va anunţa rezultatele evaluării sale trimestriale în 23 august, iar modificările aduse pe lista indicelui vor intra în vigoare în 19 septembrie.

Pe lângă Monte Paschi, Exane a declarat că alte bănci ce ar putea fi eliminate destul de probabil din STOXX includ Banco Comercial Portugues, Unipol Gruppo Finanziario, Thomas Cook, Eurobank Ergasias şi OCI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie