"Monstrul din Caracal", trimis oficial în judecată. Este acuzat de opt infracţiuni

Criminalul din Caracal
Criminalul din Caracal (Mediafax)

Gheorghe Dincă, personaj cunoscut opiniei publice ca "monstrul din Caracal", a fost trimis finalmente în judecată, la aproape jumătate de an de la momentul când Alexandra suna disperată, fără folos, la 112.

Acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, şi pe Luiza Melencu, de 19 ani, Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte - două infracţiuni.

A fost deferit instanţei în acest dosar şi Ştefan Risipiţeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu împreună cu Dincă.

Redăm comunicatul Parchetului General pe acest subiect:

În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei şi a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi Serviciului de îndrumare şi control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întruneşte condiţiile legalităţii şi temeiniciei, că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârşirea unui număr de 8 infracţiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni) şi a inculpatului R.Ş. pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se şi continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori.

Confirmarea rechizitoriului de către procurorul ierarhic superior reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."

Reamintim că în urmă cu câteva zile Gheorghe Dincă a fost re-audiat la DIICOT, la cererea lui. Dincă a cerut să vorbească cu procurorii pentru a nega că a ucis-o pe Luiza Melencu, aşa cum declarase anterior. Declaraţiile lui nu i-ar fi convins însă pe anchetatorii de la DIICOT.