Monica Ridzi speră să iasă din închisoare. Soţul ei a depus o cerere de graţiere la Cotroceni

Monica Iacob Ridzi.
Monica Iacob Ridzi. (ridzi.ro)

Monica Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, speră să iasă din închisoare. Soţul său, Tiberiu Iacob Ridzi, a depus joi o cerere de graţiere la Cotroceni, informează B1 TV.

"În acest moment cererea de graţiere ar fi singura soluţie ca soţia mea să aibă o şansă la viaţă, ţinând cont de starea ei de sănătate. Acesta a fost motivul pentru care, azi, am depus în numele soţiei mele această cerere de graţiere", a mărturisit Tiberiu Ridzi.

Soţul Monicăi Ridzi declara, încă de la finele lui martie 2015, că ia în calcul inclusiv înaintarea unei cereri de graţiere către preşedintele Klaus Iohannis pentru ca soţia sa să poată efectua investigaţiile medicale.

Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Înainte şi după pronunţarea sentinţei, în presă s-a vehiculat intens informaţia că Ridizi este foarte bolnavă. Apropiaţi ai acesteia au declarat că fostul ministru suferă de 13 afecţiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică şi trombofilie.

Ridzi însăşi anunţa pe blogul său, cu o zi înainte ca magistraţii ÎCCJ să o condamne la 5 ani de închisoare, că este foarte bolnavă. La rândul său, Tiberiu Ridzi a mai precizat că soţia sa a mai acumulat şi alte boli pe care înainte nu le avea iar această graţiere i-ar permite să se ducă să facă investigaţiile medicale de care are nevoie.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a depus în luna martie la Tribunalul Ilfov şi o cerere de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare, cerere care a fost respinsă de instanţă. Totuşi, această întrerupere nu ar fi fost o soluţie pentru fostul ministru pentru că ar fi fost doar o măsură temporală, a explicat Tiberiu Ridzi.

"Menţinerea mea în executarea pedepsei închisorii, în condiţiile în care în penitenciar nu pot respecta recomandările medicilor, pentru afecţiunile cu care mă lupt în tăcere de mai mulţi ani, poate avea consecinţe ireversibile, deosebit de grave, asupra sănătăţii şi vieţii mele, dar şi asupra bunei dezvoltări fizice şi psihice a copiilor mei (fetiţa are doar 1 an şi 7 luni, iar băieţelul abia a împlinit 5 ani), pentru care pierderea prematură a mamei, la o vârstă atât de mică, ar fi tragică. Unele afecţiuni s-au agravat deja, în ultima perioadă, iar riscul să se agraveze şi mai mult, este din ce în ce mai mare, cu fiecare zi în penitenciar. Şansa de a respecta, în libertate, recomandările medicilor reprezintă pentru mine diferenţa între viaţă şi moarte.

Graţierea este singura şansă pe care o am, să fiu alături de Maria şi Andrei, îngerii cu care viaţa mea a fost binecuvântată, în lupta lor cu afecţiuni care mă obligă la supraveghere strictă, având în vedere vârsta lor mică. Copiii sunt acum în situaţia de a nu avea alături niciun părinte, aceştia locuind acum în Bucureşti, împreună cu bunicii, deoarece au nevoie de continuarea unor proceduri medicale, ce nu pot fi efectuate în Judeţul Hunedoara.

Graţierea este singura speranţă să-mi pot ajuta copiii să se recupereze psihic, după trauma despărţirii noastre bruşte.", a scris Monica Ridzi pe site-ul ei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne