Monica Niculescu, victorie superbă la turneul de la Hobart

Românca Monica Niculescu a învins-o pe fostul lider mondial Jelena Jankovic la turneul de la Hobart din Australia.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Monica Niculescu/facebook)

Cap de serie nr.3 la turneul International Hobart, Monica Niculescu (locul 38 WTA) a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovic (locul 54 WTA) cu scorul de 6-2, 6-3. Partida a durat 1h40′.

Monica a dominat clar partida: 2-0 la break-uri în setul 1, iar singura tentativă de revenire în joc a lui Jankovic din manşa a doua – break la 2-2 – a fost imediat neutralizată cu re-break de jucătoarea noastră, care a câştigat apoi şi pe următorul serviciu al sârboaicei, asigurându-şi astfel calificarea în turul următor.

În optimile de finală, Monica o va întâlni pe învingătoarea din partida Kirsten Flipkens (Belgia, 64) – Jaimee Fourlis (Australia, 423) [WC], care se va disputa mâine.

În proba de dublu a turneului australian mai avem două perechi în care figurează sportive românce:

Monica Niculescu (19 WTA la dublu) şi Abigail Spears (SUA, 21), favorite 1, vor întâni perechea Nao Hibino (Japonia, 81) / Alicja Rosolska (Polonia, 76).

Raluca Olaru (74) şi Olga Savciuk (Ucraina, 63) se vor confrunta cu perechea Kiki Bertens (Olanda, 37) / Johanna Larsson (Suedia, 26), favorite 2.

Ambele perechi sunt finalistele din această săptămână de la Shenzhen şi Auckland, deci va fi un meci echilibrat si disputat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport