Monica Niculescu, victorie lejeră şi calificarea în sferturi la Hobart

După o victorie la fel de clară ca şi cea din primul tur, Monica Niculescu se califică în sferturile de finală ale turneului de la Hobart după ce o învinge pe Kirsten Flipkens.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Hobart International - Australian Open Series/facebook)

Monica Niculescu (locul 40 WTA) trece de belgianca Kirsten Flipkens (locul 73 WTA) în optimile de finală ale turneului WTA Internaţional de la Hobart, cu scorul de 6-2, 6-3. Partida a durat o oră şi 10 minute.

Monica a dominat categoric şi nu a cedat deloc serviciul, realizând câte două break-uri în fiecare set.

Bucureşteanca de 29 de ani născută la Slatina a acumulat 60 de puncte WTA, cu 30 mai mult decât la ediţia trecută şi se clasează deocmandată pe locul 37 în clasamentul live.

Adversara din sferturile de finală a jucătoarei noastre va fi câştigătoarea din partida Lucie Safarova (Cehia, 62)/ Risa Ozaki (Japonia, 100), care se va disputa mâine.

În proba de dublu perechea Monica Niculescu (locul 19 WTA la dublu) / Abigail Spears (SUA, 20), favoritele principale, a învins cuplul japonezo-polonez Nao Hibino ( 80) / Alicja Rosolska (85), cu scorul de 6-3, 6-4. Adversarele din sferturile de finală vor fi Demi Schuurs (Olanda) şi Renata Voracova (Cehia).

O surpriză frumoasă este şi victoria unei alte reprezentante a României, Raluca Olaru (locul 74), care împreună cu partenera sa, Olga Saviciuk (locul 64), au învins, cu scorul de 6-4, 6-2, perechea Kiki Bertens (Olanda, 37) / Johanna Larsson (Suedia, 26), capi de serie 2, care au 6 titluri WTA la activ. Adversarele lor din sferturile de finală vor fi compatrioatele Olgăi, gemenele Kicenok, Liudmila (70 WTA la dublu) şi Nadia (69).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport