Monica Niculescu, victorie lejeră şi calificarea în sferturi la Hobart

După o victorie la fel de clară ca şi cea din primul tur, Monica Niculescu se califică în sferturile de finală ale turneului de la Hobart după ce o învinge pe Kirsten Flipkens.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Hobart International - Australian Open Series/facebook)

Monica Niculescu (locul 40 WTA) trece de belgianca Kirsten Flipkens (locul 73 WTA) în optimile de finală ale turneului WTA Internaţional de la Hobart, cu scorul de 6-2, 6-3. Partida a durat o oră şi 10 minute.

Monica a dominat categoric şi nu a cedat deloc serviciul, realizând câte două break-uri în fiecare set.

Bucureşteanca de 29 de ani născută la Slatina a acumulat 60 de puncte WTA, cu 30 mai mult decât la ediţia trecută şi se clasează deocmandată pe locul 37 în clasamentul live.

Adversara din sferturile de finală a jucătoarei noastre va fi câştigătoarea din partida Lucie Safarova (Cehia, 62)/ Risa Ozaki (Japonia, 100), care se va disputa mâine.

În proba de dublu perechea Monica Niculescu (locul 19 WTA la dublu) / Abigail Spears (SUA, 20), favoritele principale, a învins cuplul japonezo-polonez Nao Hibino ( 80) / Alicja Rosolska (85), cu scorul de 6-3, 6-4. Adversarele din sferturile de finală vor fi Demi Schuurs (Olanda) şi Renata Voracova (Cehia).

O surpriză frumoasă este şi victoria unei alte reprezentante a României, Raluca Olaru (locul 74), care împreună cu partenera sa, Olga Saviciuk (locul 64), au învins, cu scorul de 6-4, 6-2, perechea Kiki Bertens (Olanda, 37) / Johanna Larsson (Suedia, 26), capi de serie 2, care au 6 titluri WTA la activ. Adversarele lor din sferturile de finală vor fi compatrioatele Olgăi, gemenele Kicenok, Liudmila (70 WTA la dublu) şi Nadia (69).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport