Monica Niculescu şi Gabriel Ruse, sfertfinaliste la turneul WTA de la Nottingham

Perechea română au acces în sferturile de dublu ale competiţiei britanice după ce au dispus de cuplul Sharon Fichman (Canada)/Miyu Kato (Japonia) cu scorul de 6-3, 5-7, 10-8.
(MARTIN BUREAU / AFP / Getty Images)

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse continuă parcursul pozitiv pe tabloul de dublu al turneului WTA Internaţional “Nature Valley Open“, care se dispută la Nottingham (Marea Britanie).

Perechea română a acces, joi seara, în sferturile competiţiei cu premii totale de 250.000 de dolari în urma victoriei înregistrate cu scorul de 6-3, 5-7, 10-8 în faţa tenismenelor Sharon Fichman (Canada)/Miyu Kato (Japonia). Partida a durat o oră şi 31 de minute.

Jucătoarele noastre şi-au asigurat un cec în valoare de 1.820 de dolari, respectiv 60 de puncte WTA la dublu, iar în sferturi ele vor juca împotriva perechii Alexa Guarachi (Chile)/Erin Routliffe (Australia), care au trecut la rândul lor de Alicja Rosolska (Polonia)/Zhaoxuan Yang (China), favorite doi, cu 7-5, 7-6 (5).

Gabriela Ruse (211 WTA) joacă şi la simplu. Ea a dispus în optimi de elveţianca Viktorija Golubic cu 7-6 (3), 4-6, 6-4. În continuare va avea meci dificil contra franţuzoaicei Caroline Garcia (25 ani, 28 WTA), cap de serie numărul unu.