Monica Niculescu s-a calificat în optimi la turneul de la Shenzhen

După victoria obţinută în faţa chinezoaicei Kai-Lin Zhang, Monica Niculescu este prima româncă ce se califică în turul doi al turneului din China.
Tenismana română Monica Niculescu.
Tenismana română Monica Niculescu. (Monica Niculescu/facebook)

Monica Niculescu (locul 38 WTA) a învins-o pe jucătoarea Kai-Lin Zhang (China, locul 134 WTA), cu scorul de 5-7, 6-1,6-3 şi s-a calificat în optimile turneului WTA de la Shenzhen din China, dotat cu premii totale de 626.750 de dolari.

Monica, cap de serie numărul şapte, a avut nevoie de două ore şi 41 de minute pentru a se impune în faţa chinezoaicei, beneficiara unui wild card.

Monica Niculescu şi-a asigurat un cec de 4.928 dolari şi 30 de puncte WTA.

În optimi românca va juca cu învingătoarea din meciul Evgenia Rodina (Rusia, locul 86 WTA) şi Qiang Wang (China, locul 72 WTA).

În acelaşi turneu, Sorana Cîrstea (79 WTA) o va înfrunta în runda inaugurală pe Kristina Kucova din Slovacia (locul 81 WTA). Partida se va desfăşura duminică probabil în jurul orei 10:00 (ora României).

Sârboaica Nina Stojanovic (locul 140 WTA) a fost la Shenzhen 2017 “bestia nera” a jucătoarelor românce. După ce în primul tur al calificărilor la Shenzhen Open trecea de Patricia Ţig, astăzi, în runda finală a învins-o şi pe Ana Bogdan (locul 130 WTA) în turul doi al calificărilor.

În 2015, turneul Shenzhen a fost câştigat de Simona Halep, iar în 2016 de Agnieszka Radwanska. La dublu, trofeul a fost cucerit anul trecut de Monica Niculescu şi Vania King.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport