Monica Niculescu, oprită de Daria Gavrilova în runda a doua a turneului WTA de la Hong Kong

Reprezentanta noastră s-a înclinat în faţa australiencei în urma unui meci maraton, joi, în optimile competiţiei asiatice, scor final 6-3, 4-6, 7-6 (3).
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Getty Images)

Monica Niculescu (31 ani, 87 WTA) a avut meci dificil cu adversara sa din manşa a doua a turneului WTA de la Hong Kong - Daria Gavrilova din Australia - jucătoare mai bine clasată în ierarhia mondială (24 ani, 34 WTA).

Niculescu a luptat aproximativ trei ore cu favorita numărul şapte a circuitului (două ore şi 51 de minute), în faţa căreia s-a înclinat în trei seturi cu scorul de 6-3, 4-6, 7-6 (3).

Campioana noastră a avut start de partidă greu - în primul set a fost condusă cu 5-0, pentru ca apoi să câştige trei ghemuri la rând, adversara sa impunându-se totuşi cu 6-3. În actul secund românca a mers mult mai bine, a avut 3-1 şi 5-2, încheind pozitiv cu 6-4.

Lupta cea mai grea s-a dat în decisiv. După un început net favorabil tenismanei din Australia care părea că va termina uşor, desprinzându-se la 5-1, Monica a avut o revenire admirabilă în joc, egalând situaţia pe tabela de marcaj, lupta finală dându-se în tiebreak. Aici, până la urmă , Gavrilova a avut câştig de cauză (7-3).

Monica Niculescu a contabilizat în acest meci o dublă greşeală în timp ce oponenta sa a numărat 4 duble greşeli, respectiv 3 aşi.

Jucătoarea noastră s-a ales cu un cec de 7.195 dolari şi 30 de puncte WTA.