Monica Niculescu obţine o victorie preţioasă şi calificare în turul 3 la Wimbledon

Monica Niculescu.
Monica Niculescu. (GREG WOOD / AFP / Getty Images)

Monica Niculescu (locul 48 WTA) a obţinut o victorie preţioasă, în urma căreia s-a calificat în turul 3 al turneului de Grand Şlam de la Wimbledon. Sportiva noastră a învins-o pe Jana Cepelova (locul 106 WTA), cu scorul de 6-3, 6-3, jucătoarea care a reuşit să o elimine în primul tur al turneului pe Simona Halep.

Românca a avut iniţiativa încă de la începutul meciului, fiind superioară adversarei sale, astfel că meciul a fost la discreţia ei.

Monica va juca în turul 3 împotriva cehoaicei Kristyna Pliskova (locul 134 WTA), care a trecut de Svetlana Kuzneţova, scor 3-6, 6-3, 6-4.

În proba de dublu, Monica Niculescu şi Olga Savciuk din Ucraina s-au calificat, în al doilea tur la turneului.

Perechea româno-ucraineană a reuşit să le învingă în trei seturi, cu scorul 2-6, 6-4, 6-4, pe surorile Karolina şi Kristyna Pliskova din Cehia, după o oră şi 35 de minute.

În turul doi, Niculescu şi Savciuk vor juca în compania perechii Timea Babos/ Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţ) - favorite 4).

În turul 3 al turneului de la Wimbledon va fi prezentă şi Irina Camelia Begu, care se va confrunta cu rusoaica Maria Şarapova

Elena Bogdan şi Simona Halep nu s-au calificat în turul doi al probei de dublu feminin de la Wimbledon, fiind învinse cu 6-4, 6-1, după 54 de minute, de cuplul Su-Wei Hsieh/Flavia Pennetta (Taiwan/Italia), cap de serie numărul 7.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.