Monica Niculescu învinsă de belgianca Elise Mertens în turul 2 la Wimbledon

Jucătoarea română părăseşte Grand Slam-ul de la Wimbledon după înfrângerea suferită în faţa belgiencei Elise Mertens, în două seturi, scor final 7-5, 6-0.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Getty Images)

Monica Niculescu (31 ani, 111 WTA) a cedat, joi, în manşa a doua a turneului de la Wimbledon, în faţa sportivei din Belgia, Elise Mertens (23 ani, 21 WTA) după o oră şi 29 de minute de joc efectiv cu scorul de 7-5, 6-0.

Monica a jucat bine primul set, a dat semne că poate încheia pozitiv duelul cu Mertens, ea conducând în trei rânduri cu 3-1, 4-2 şi 5-3, dar oponenta sa a revenit admirabil câştigând după ce a trimis partida în tiebreak. Setul secund nu prea a contat pentru jucătoarea noastră, care, accidentată fiind la gamba dreaptă a dat o replică mult mai slabă, belgianca încheind cu un sec.

Niculescu va primi pentru participare un cec în valoare de 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA. Ea nu va părăsi însă competiţia, urmând să evolueze pe tabloul de dublu alături de Irina Begu, joi, în primul tur, unde le va întâlni pe Daria Kasatkina (Rusia)/Anett Kontaveit (Estonia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport