Monica Niculescu, în sferturile de dublu ale circuitului de la Indian Wells (WTA)

Perechea Niculescu/Hlavackova (Cehia) a câştigat în două seturi disputa cu sportivele Shuko Aoyama (Japonia)/Zhaoxuan Yang (China), scor final 6-2, 7-5.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Captură foto)

Perechea formată din jucătoarea română Monica Niculescu şi cehoaica Andrea Hlavackova a acces, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open“ de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, în urma victoriei obţinute în faţa cuplului Shuko Aoyama (Japonia)/Zhaoxuan Yang (China), scor final 6-2, 7-5. Partida a durat o oră şi 25 de minute.

Niculescu alături de partenera sa au avut un prim set fără probleme, cu două break-uri reuşite. Setul doi a fost însă diferit, adversarele opunând mai multă rezistenţă, fiind foarte aproape de a egala situţia pe tabela de marcaj. Ele s-au aflat în avantaj în trei rânduri 2-0, 3-1 şi 5-3, dar favoritele numărul cinci s-au mobilizat câştigând patru ghemuri la rând, asigurându-şi astfel prezenţa în faza următoare a circuitului american.

Câştigătoarele şi-au asigurat un cec de 54.760 dolari şi 215 puncte WTA, urmând să înfrunte în sferturi pe tenismenele Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franţa) - cap de serie numărul patru.