Monica Macovei: "Voi fi un preşedinte constituţional"

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Întrebată cum s-ar defini ca preşedinte, în eventualitatea în care accede la Cotroceni, Monica Macovei a declarat că dacă va câştiga alegerile din noiembrie va fi un preşedinte constituţional.

"Voi fi un preşedinte constituţional. Eu respect legea şi Constituţia şi voi fi un preşedinte potrivit Constituţiei, un preşedinte mediator. În acelaşi timp, tot potrivit Constituţiei, preşedintele este parte a puterii executive, ca reprezentant al poporului. Eu adun lume la masă, discut, nu coabitez. Voi respecta Constituţia", a declarat luni seara Monica Macovei, în cadrul unei emisiuni realizate de postul B1 TV.

Prezidenţiabilul Macovei a mai declarat că "va sta cu ochii" pe clasa politică şi va sancţiona încălcările legii.

"Orice încălcare de lege va fi sancţionată, public sau prin returnarea legii şi nepromulgarea ei", a declarat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a mai declarat că faţă de alţi candidaţi la alegerile din noiembrie, semnăturile pe care le-a strâns pentru candidatura sa „sunt reale”.

„Stau foarte bine cu semnăturile, sunt semnături reale, chiar pe bune. Partidele au liste electorale, au numele, adresa, le lipseşte doar o semnătură şi semnează cineva pentru ei. Eu nu le am, sunt independent. Deci ale mele sunt chiar pe bune”, a afirmat Macovei, adăugând că, „dacă Ponta iese preşedinte, s-a terminat cu justiţia.”