Monica Macovei: La fel ca Syriza în Grecia, PNL şi PSD promit bunăstare pe banii altora

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

PNL şi PSD promit bunăstare pe banii altora la fel ca partidul de extremă stângă Syriza care a câştigat alegerile parlamentare din Grecia, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei, preşedinte al nou înfiinţatei Asociaţii M10.

Monica Macovei a explicat că Syriza a câştigat alegerile în Grecia cu promisiunea de a pune capăt politicilor de corecţie a dezechilibrelor bugetare generate în anii anteriori de populism, corupţie politică şi evaziune fiscală - Syriza a vândut o iluzie care poate împinge din nou Grecia în pragul falimentului, ameninţând stabilitatea financiară a întregii Europe.

"La Bucureşti, lucrurile nu stau diferit. Scena politică este dominată de PSD şi PNL, care şi-au demonstrat populismul şi iresponsabilitatea în legătură cu criza creditelor în franci elveţieni", a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei susţine că discursul adoptat de cele două partide româneşti în cazul crizei creditelor în franci elveţieni nu este departe de discursul de extremă stângă al Syriza: stabilirea unui curs fix pentru francul elveţian, derogarea de la plata creditelor în franci sau minciuna că o lege a falimentului personal, de altfel necesară, ar scăpa oamenii de plata creditelor în cauză.

"PNL şi PSD promit bunăstare pe banii altora. Adică, sub acoperirea solidarităţii, să organizeze sisteme piramidale gen Caritas în care sunt subtilizaţi banii tuturor pentru a acoperi pentru moment pierderile cauzate politici şi decizii financiare greşite. Ca şi Syriza în Grecia, PSD şi PNL speculează greutăţile financiare prin care trec oamenii, promiţându-le măsuri care se vor întoarce tot împotriva oamenilor", a subliniat Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne