Monica Macovei: Judecătorii CCR să-i ceară, într-un glas, demisia lui Greblă

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL
Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Fosta candidată la preşedinţie, Monica Macovei, le-a solicitat marţi seară, judecătorilor Curţii Constituţionale (CCR) să îi ceară colegului lor, Toni Greblă, acuzat de fapte de corupţie, să îşi dea demisia, pentru a nu păta credibilitatea CCR.

„Judecătorii Curţii ar trebui să îi ceară, într-un glas, demisia de la CCR lui Toni Greblă, pentru că face de râs Curtea Constituţională, iar românii şi străinii nu vor mai avea încredere în CCR. El trebuia să îşi dea demisia pentru a apăra integritatea Curţii şi orice judecare la care va participa judecătorul Toni Greblă va avea dubii şi umbre”, a declarat Monica Macovei pentru postul B1 Tv.

Europarlamentarul Macovei a mai scos în evidenţă faptul că în România legile sunt făcute să-i apere pe exponenţii puterii. Inclusiv cazul Greblă, este unul elocvent pentru "putregaiul" din clasa politică româneasca, a subliniat Macovei, aratând că doar Parlamentul poate da aviz pentru urmărirea penală a unui judecător CCR şi, chiar dacă Parlamentul controlat de PSD şi ai săi va da avizul, legal vorbind Greblă nu poate fi suspendat din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale decât după ce este trimis în judecată.

"Potrivit Constituţiei membrii CCR pot fi revocaţi de către Parlament în condiţiile numite de lege şi ştim cine are acum majoritatea în Parlament, PSD şi aliaţii săi. (...) El poate fi suspendat doar dacă va fi trimis în judecată. (...) Legile sunt făcute ca să-i apere pe ei de orice se întâmplă. Cazul acesta ca şi alte anchete şi arestări ne arată putregaiul din clasa politică din România. Politicieni au tratat România ca pe ograda lor.", a declarat Monica Macovei, adăugând că actuala putere ar trebui să se retragă.

Reamintim că judecătorul CCR Toni Greblă, fost senator PSD de Gorj, este acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de constituirea unui grup infracţional organizat care avea scopul de a face exporturi ilegale în Rusia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.