Monica Macovei: "În acest Guvern nou ne întoarcem la oameni şi la obiceiuri vechi"

Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, acuză Guvernul Cioloş că a păstrat în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare (CNATDCU) persoane a căror integritate şi moralitate au fost, puţin spus, controversate.

"Este neplăcut să vezi că în acest Guvern nou ne întoarcem la oameni şi la obiceiuri vechi, cum este cel de a promova oameni care nu s-au remarcat nici la capitolul integritate, moralitate, nici la cel al modernizării sau inovării.

Ministrul Adrian Curaj, din noul Guvern, le-a păstrat, de pildă, pe Ecaterina Andronescu, cercetată penal, şi Corina Dumitrescu, cea care îşi trecuse în CV studii în Statele Unite pe care nu le făcuse, în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare (CNATDCU).

I-a renumit în CNATDCU şi pe Marius Pieleanu, Sebastian Dâncu şi Daniel Barbu, cel care se plângea, din fotoliul de ministru al Culturii, că statul alocă prea mulţi bani programului de prevenţie HIV/SIDA. Ca să dau doar câteva exemple.

Repetăm o istorie care nu aduce nimic bun învăţământului.", scrie Monica Macovei pe cotul său de Facebook.

Reamintim că în data de 11 ianuarie, în Monitorul Oficial a apărut ordinul ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, prin care a fost stabilită noul consiliu general al CNATDCU şi componenţa comisiilor. Pe liste se regăsesc foşti miniştrii, secretari de stat din ministerul Educaţiei şi inclusiv vicepremierul Dîncu.

Merită menţionat că ministrul Educaţiei Adrian nu a numit însă membri noi în CNATDCU prin ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial pe 11 ianuarie, "lista lui Curaj" fiind aceeaşi cu lista anexată ordinului de ministru dat de Ecaterina Andronescu, în 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne