Monica Macovei: Cartelul mafiot, PSD & aliaţii, pregăteşte suspendarea justiţiei

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

"Se pregăteşte "suspendarea" justiţiei. PSD şi aliaţii săi s-au unit în cartelul pentru corupţie şi împotriva justiţiei", a avertizat marţi europarlamentarul Monica Macovei.

"În vara lui 2012, USL a suspendat statul de drept şi pe preşedinte, şi acum, în vara lui 2015, PSD şi aliaţii săi se pregătesc să suspende justiţia. Dovada că politicienii conduşi de Victor Ponta pregătesc asaltul asupra justiţiei este vizibilă în Camera Deputaţilor, unde, la Comisia Juridică, sunt înregistrate peste 20 de proiecte de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală", a precizat fostul ministru al Justiţiei.

Monica Macovei susţine că, pas cu pas, se va modifica legislaţia pentru a se scoate multe infracţiuni din Codul Penal, scopul fiind acela de a "decapita" instituţiile anticorupţie şi de a opri anchetele împotriva politicienilor.

"Politicienii PSD, PC, UDMR şi UNPR s-au unit într-un cartel pentru corupţie şi împotriva justiţiei şi au câte un proiect de modificare a legilor anticorupţie în fiecare buzunar. Când vigilenţa noastră este distrasă de fumigene aruncate de la Palatul Victoria sau de la sediul PSD, cartelul politic pentru corupţie mai depune în Parlament câte un proiect prin care să suspende justiţia pentru politicieni", a avertizat europarlamentarul.

În opinia fostului ministru, PSD şi aliaţii săi de guvernare sunt de neoprit şi pentru că opoziţia politică este aproape inexistentă şi răspunde asaltului împotriva justiţiei prin comunicate de presă, nu prin acţiuni concrete în Parlament şi prin proteste publice de substanţă.

"Cartelul pentru corupţie şi împotriva justiţiei din Parlament a blocat astăzi anchetarea prim-ministrului, a aruncat la gunoi principiul "justiţie egală pentru toţi", a arătat că solidaritatea între corupţi este mai puternică decât respectarea interesului public. Cartelul pentru corupţie şi împotriva justiţiei a arătat că poate să sacrifice o ţară pentru ca politicienii corupţi să nu răspundă în faţa legii.

Pericolul suspendării justiţiei de către cartelul politic pentru corupţie şi împotriva justiţiei condus de PSD este real, imens şi iminent. Stă în puterea noastră să blocăm cartelul mafiot. Vocea străzii a fost puternică în noiembrie 2014, când i s-a opus lui Ponta, trebuie să fie la fel de puternică şi acum", a mai precizat Monica Macovei.

Recomandăm şi Lăzăroiu, despre ameninţările lui Ponta: Nu ştiu cine-l sfătuieşte de câteva zile dar sigur vrea să-l piardă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.