Monica Macovei: Adevărata ţintă a Elenei Udrea este DNA

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL
Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Acuzaţiile Elenei Udrea la adresa SRI sunt, în fapt, atacuri mascate la adresa DNA, a opinat europarlamentarul Monica Macovei, invitată vineri seara la Gândul.

"E simplu: când tu eşti acuzat de ceva, arunci o bombă să se vorbească despre alţii, nu despre tine ca cercetat penal", a sintetizat fostul ministru al Justiţiei, scopul ieşirilor publice ale Elenei Udrea din această săptămână, adăugat că, în viziunea sa, atacurile Elenei Udrea au drept ţinta DNA.

"Corupţia este una din ameninţările la siguranţa naţională, prin lege şi atunci SRI este implicat în anticorupţie. Cred că unii dau de fapt în DNA, dar dau prin SRI pentru că e mai nepopular. N-ai suport popular să dai în DNA şi atunci o iei pe calea ocolită. Toţi politicienii pe care i-am văzut inculpaţi din 2005 ţipă. Am văzut asta şi la Voiculescu şi la Copos şi la alţii", afirmă Macovei.

Reamintim că Elena Udrea odată pusă sub urmărire penală de DNA în dosarul Microsoft, a lansat o serie de acuzaţii incendiare la adresa şefului interimar al SRI, Generalul Florian Coldea. După ce l-a acuzat pe acesta, pe lângă presiuni în dosare DIICOT, cârdăşii cu Sebastian Ghiţă şi de susţinerea lui Klaus Iohannis în campania prezidenţială, Udrea a ţinut să vorbească despre buna relaţie între Coldea şi Kovesi:

”Dl Coldea este cel care, în acest moment, deţine această putere, pentru că pe de o parte deţine toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu dna Kovesi. Şi vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcţia de procuror DNA”, a mai spus fostul lider PMP.

Corupţia este una din ameninţările la siguranţa naţională, prin lege şi atunci SRI este implicat în anticorupţie. Cred că unii dau de fapt în DNA, dar dau prin SRI pentru că e mai nepopular. N-ai suport popular să dai în DNA şi atunci o iei pe calea ocolită.

Fosta candidată la preşedinţie a mai adăugat, într-un interviu acordat Hotnews imediat ce a fost pusă sub acuzare în dosarul Microsoft, că numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA a fost "o propunere a domnului Coldea."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne