Monica Macovei acuză: Tăriceanu mi-a cerut să fie informat de anchetele DNA

Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)

Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu, a relatat, duminică seara că actualul şef al Senatului, i-a cerut pe vremea când era premier, să fie informat despre anchetele DNA.

Invitată la B1 TV, Macovei a declarat că atunci când PNA (vechiul nume al DNA) a anchetat primul politician de rang înalt, pe George Copos, premierul Tăriceanu i-a spus acesteia că vrea să fie informat în aceste cazuri.

„Primul politician de rang înalt pe care DNA l-a anchetat a fost prim-viceministrul Copos. La prima şedinţă de Guvern, Tăriceanu mi-a spus: Monica, trebuie să găseşti o cale prin care eu să fiu informat că se fac anchete care privesc un ministru. Eu am zis că nu. Informaţiile se duc doar la procurori, nici la mine nu veneau. La procurori trebuie să meargă doar”, a declarat Macovei.

Reamintim că Macovei l-a mai acuzat şi în trecut pe Tăriceanu că i-a cerut să-i stabilească "linie directă cu procurorii", pentru a şti când unul din membrii cabinetului său este cercetat:

"Discuţia (cu privire la cercetarea lui George Copos n.r.) a început aşa: Tăriceanu a zis "Monica am crezut că mergem după o poziţie".

"Nu mergem după nimeni, e în funcţie de ce probe au procurorii. Eu am intrat în această echipă ca să luptăm pe bune cu corupţia politică. Ori de unde ar fi, din orice partid, pe mine nu mă interesează", i-ar fi răspuns Monica Macovei.

Atunci Tăriceanu ar fi zis: "Atunci te rog să-mi stabileşti o linie directă cu procurorii (în sens de comunicare n.r.) sau prin tine ca eu să aflu când un membru al guvernului este cercetat. Vreau să ştiu când un ministru este cercetat", relata Macovei în septembrie 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne