André Rieu şi Gheorghe Zamfir la Maastricht (video)

Momente romăneşti la Maastricht cu Andre Rieu şi Gheorghe Zamfir
Momente romăneşti la Maastricht cu Andre Rieu şi Gheorghe Zamfir (captură)

André Rieu şi Gheorghe Zamfir le-au oferit celor prezenţi la concertul de la Maastricht un moment superb românesc, cu muzică şi dansuri tradiţionale. Alături de ei, pe scenă, a urcat şi un ansamblu de muzică populară românească.

Clipul a fost înregistrat şi difuzat pe youtube, unde a strâns peste un milion de vizualizări.

Într-unul dintre comentariile afişate pe youtube, un olandez, domnul Koos Linders a adăugat o notă, care, deşi avea câteva greşeli de exprimare în limba română, a stârnit multe comentarii de mulţumire din partea românilor, atât pentru aprecierile la adresa culturii româneşti cât şi pentru efortul de a le scrie în limba română.

"La Maastricht a început victoria! Sunt un olandez, dar şi sunt un mare admirator de cultură românească: poesia, musica, literatura... Îţi mulţumesc tare de mult, André, compatriotul meu, că ai contribuat aşa de mult la introducţia a culturei românească în Europa. Din nou ai deschis inima mea! Europa fără România?? Nu se poate!! De loc!! Îmi cer scuse că am făcut greşeli oin Romană în scrisorul meu..."

Vă invităm să urmăriţi emoţionanta înregistrare din concert.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.