Moldova se porneşte spre Capitală: Vrem echitate! Cerem autostrăzi!

Izolată de Europa în absenţa unei infrastructuri decente, Moldova este condamnată la sărăcie. Lucru care nu pare să impresioneze autorităţile. Aşa că cetăţenii s-au decis să le reamintească ei celor responsabili că au o datorie faţă de români.
Moldova
Moldova (Captura Youtube)

Indignaţi că regiunea Moldovei este în continuare izolată de restul Europei căci autorităţile nu s-au învrednicit, timp de decenii, să facă o autostradă Est-Vest, membrii Grupului de iniţiativă „Împreună pentru A 8” anunţă un marş motorizat spre Capitală, în data de 19 mai.

"Scopul acestui marş este să obligăm factorii responsabili de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România să-şi asume măsuri concrete, transparente şi reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzilor din Moldova, a autostrăzii A 8, Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş precum şi a autostrăzii A 7, Suceava – Bacău – Bucureşti.

Pot participa la marş posesori de motociclete, autoturisme, dube, camioane, TIR-uri, autobuze/autocare, microbuze etc.", se precizează pe pagina evenimentului

Plecarea în marş va avea loc sâmbătă, punctul de întâlnire urmând să fie la intersecţia drumurilor E 85 şi E 581, în dreptul localităţii Tişiţa, la orele 12:00. Coloana de maşini îşi va continua marşul spre Bucureşti, spre Guvern începând cu orele 13:00, anunţă organizatorii.

Iniţiativa a fost aplaudată de USR, care-şi anunţă susţinerea:

"Regiunea Moldovei este în continuare izolată de restul Europei din cauza lipsei unei autostrăzi Est-Vest şi, la ritmul în care se construieşte la noi, va rămâne astfel multe generaţii de acum încolo. Scoaterea din sărăcie a locuitorilor din această zonă nu pare a fi printre priorităţile guvernanţilor, care preferă să menţină Moldova subdezvoltată şi aservită propriilor interese.

Pe 19 mai, cetăţenii vor cere includerea acestei autostrăzi în priorităţile guvernamentale printr-un marş simbolic spre Bucureşti, luând astfel atitudine faţă de promisiunile încălcate în repetate rânduri de guvernanţi.

USR susţine iniţiativa societăţii civile din Iaşi, ca o expresie a revendicării dreptului la o viaţă civilizată şi prosperă", scrie, pe Facebook, deputatul Cornel Zainea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne