Moldova începe să semene a Rusia. Sorin Ioniţă despre nevalidarea alegerilor din Chişinău: UE trebuie să reacţioneze dur

De la Bucureşti nu există speranţe de ajutor deoarece alianţa de la putere are blaturi cu Plahotniuc compromiţând imaginea României în ochii cetăţenilor moldoveni oneşti, afirmă analistul român.
Sorin Ioniţă
Sorin Ioniţă (Epoch Times România)

Analistul român Sorin Ioniţă, expert în reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale susţine că Republica Moldova deja începe să semene a Rusia sau Iran. Ar fi ca în Orientul Mijlociu: dacă din urnă nu iese ce trebuie, se anulează alegerile şi rămâne cum s-a stabilit. ”Nu se poate alege decât cine decide ayatollahul. Filtraj paternalist.”

”Dacă voi credeţi că mai rău nu se poate, că-i o limită în toate, aflaţi că nu-i aşa. Adică, tu câştigi alegerile iar puterea se suie cu picioarele pe judecător şi-i suceşte mâna la spate până când îţi invalidează mandatul. Stat de drept, cum ar veni, n-ai voie să cârteşti la decizia magistratului, nici tu, nici UE”, scrie expertul pe pagina sa de socializare în contextul nevalidării de către instanţa de judecată a alegerilor municipale din Chişinău.

Analistul român a ţinut să sublinieze că dacă nici acum UE nu reacţionează dur, cu închiderea Delegaţiei din Chişinău şi retragerea asistenţei, aceasta ar însemna că birocraţia e mai importantă ca orice şi ”de fapt ne doare în bască de moldoveni: important e să ne meargă nouă lefurile şi pensiile de funcţionari europeni ghiftuiţi.”

”Numele judecătoarei moldovence de sharia, pentru posteritate: Rodica Berdilo. Mă întreb cu ce filmare o are la mână Plahotniuc, că sigur nu-i pe dragoste împărtăşită, ca la PSD cu Dorneanu. E pe case, maşini, terenuri, cumetri cu conturi în Elveţia, miliarde ruseşti spălate prin tribunale moldoveneşti, ameninţări cu drujii din Tyraspoleis şi alte asemenea”, a adăugat Sorin Ioniţă.

”De la Bucureşti n-avem speranţe: guvern nu există, doar marionete; iar alianţa de la putere are blaturi cu Plaha, fac bani şi campanii împreună, cum s-a văzut acum câteva săptămâni, compromiţând imaginea României în ochii cetăţenilor moldoveni oneşti”, conchide analistul român.