Moda SRL-urilor pe bani publici. Consiliul Local Sector 1 îşi face firmă de pază

Dacă Primăria Capitalei vrea să-şi facă firmă pentru construcţia de locuinţe sociale, nici Primăria Sectorului 1 nu se lasă mai prejos - îşi va face firmă de pază.
Dan Tudorache
Dan Tudorache (Facebook)

Consiliul Local al Sectorului 1 a fost împuternicit, miercuri, să-şi facă un SRL care se va ocupa de prestarea serviciilor de pază la obiectivele pe care le administrează, relatează Hotnews.

Potrivit sursei citate, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat recent că preţurile în cazul serviciilor de pază vor fi stabilite de către Consiliul Local al Sectorului 1, care va fi acţionar principal al societăţii.

"Vă dau un exemplu foarte simplu. Pe timpul verii, şcolile nu mai au nevoie de atâta personal la pază. Fiind societatea primăriei, acei agenţi vor putea merge cu Poliţia pe stradă, vor putea desfăşura şi alte activităţi. Pe când aşa, dacă e una privată, nu puteam să mă duc să mă rog de ei. (...) Nu este, cum au spus unii de la PNL, o altă societate care să sifoneze banii Primăriei, dimpotrivă. (...) Nu vom fi o societate de subînchiriere, un intermediar. Noi, efectiv vom asigura acele servicii", a explicat primarul sectorului 1.

Reamintim că, tot astăzi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti - de fapt, consilierii PSD, căci reprezentanţii PNL, USB şi PMP au părăsit sala - a votat în favoarea înfiinţării unei firme a primăriei care să se ocupe de construirea de locuinţe sociale.