Mod ciudat de asfaltat în Buenos Aires: cu porţiuni de stradă neasfaltată [video]

Stradă asfaltată
Stradă asfaltată (captură video Youtube)

În Buenos Aires, capitala Argentinei, locuitorii din cartierul Saavedra au rămas şocaţi, săptămâna trecută, când au văzut cum o echipă de muncitori asfalta străzile fără să ia în considerare că erau maşini parcate şi containere de deşeuri aflate în calea lor: pur şi simplu lucrătorii le ocoleau şi îşi vedeau liniştiţi de turnat asfalt.

(captură web)

Episodul a fost observat în mod special pe strada Garcia del Rio între Goyeneche şi Holmberg, unde, în loc să fie chemată poliţia să ridice maşinile parcate, au turnat asfalt în jurul acestora, relatează siteul local Saavedra Online.

Un alt aspect care a generat nemulţumiri în rândul vecinilor este că străzile erau pietruite foarte bine şi nu era nevoie să fie asfaltate, fiind chiar mândri atât de aspectul estetic cât şi de cel practic, deoarece apa de ploaie se drena mult mai bine.

Pe de altă parte, Ministerul Mediului şi al Spaţiului Public a explicat că va fi trimis un camion mai mic pentru a finaliza asfaltarea în locurile unde nu s-a putut face din cauza prezenţei unor obstacole, potrivit publicaţiei Clarin.

În plus, ministerul a clarificat faptul că vecinii au fost informaţi despre procesul de amenajare a străzilor în timp util şi prin diverse mijloace, dar nu a fost suficient.

"Dacă nu toarnă asfaltul, materialul din camion se răceşte şi se pierde şi acest lucru ne costă mulţi bani", se precizează în comunicatul emis de instituţia responsabilă, potrivit aceleiaşi publicaţii.

În ceea ce priveşte acoperirea străzilor pietruite, ei au argumentat că, din cauza intensificării traficului, este mai convenabil ca acestea să fie acoperite cu asfalt pentru a se adapta noilor cerinţe impuse de cererea tot mai mare de a utiliza vehiculele.

Surse: Saavedra Online, Clarin, BLes, YouTube

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură