Mobilizare online pentru Kovesi. Cetăţenii îi cer lui Toader să n-o revoce pe şefa DNA la comandă politică

Un infractor condamnat nu poate să facă justiţie la Antena 3 şi la România TV, şi să aibă pretenţia că aşa-zisele probe a căror autenticitate nu a fost încă verificată să fie luate drept bune şi să fie crezut pe cuvânt, îi transmite unul dintre semnatarii petiţiei lui Tudorel Toader.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Peste 9000 de persoane au semnat o petiţie online, prin care ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, i se cere "să nu răspundă comenzii politice de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi", iar numărul celor care se alătură acestui demers este în creştere.

Petiţia a fost lansată în contextul în care, pe fundalul uriaşului scandal la adresa DNA stârnit de fostul deputat PSD Vlad Cosma (condamnat la închisoare de instanţa de fond) şi de procuroarea Mihaiela Moraru Iorga - trimisă în judecată -, premierul Dăncilă i-a cerut lui Tudorel Toader să revină de urgenţă din Japonia pentru a lămuri lucrurile iar grei din PSD, precum vicepremierul Stănescu şi Codrin Ştefănescu, au cerut răspicat demiterea Codruţei Kovesi.

Potrivit iniţiatorilor petiţiei şi cetăţenilor care au semnat, ministrul trebuie însă să urmeze calea legală şi să aştepte rezultatul anchetei realizate de Inspecţia Judiciară.

"Aceasta s-a sesizat din oficiu ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public în legătură cu DNA şi va face verificări prealabile pentru a stabili dacă este vorba despre abateri disciplinare", reamintesc cetăţenii.

"Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, referindu-se la acuzaţiile aduse DNA şi Laurei Codruţa Kovesi, că nu va sesiza Inspecţia Judiciară. „Să ne spună ce?”, a arătat Toader, adăugând că va formula cu siguranţă o recomandare în privinţa conducerii DNA.
Toţi liderii PSD/ALDE cer în cor demiterea şefei DNA sau chiar desfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În condiţiile în care aceste înregistrări nu au fost expertizate încă de către Inspecţia Judiciară şi nu există nicio probă, solicităm ca Ministerul Justiţiei să aştepte rezultatele anchetei Inspecţiei Judiciare", mai amintesc iniţiatorii petiţiei.

Textul petiţiei poate fi accesat aici

Redăm câteva dintre comentariile celor ce au semnat

"(Am semnat n.r.) Pentru că m-am săturat ca proştii, nesimţiţii, corupţii, tălhari, idioţii şi toţi oligofrenii să mă conducă. Pentru că o ţară condusă de proşti nu are cum sfârşi decât prost. Pentru că din cauza lor se perpetuează feudalismul în Ro. Ei şi cu ai lor. Super, aţi surprins un medalion concludent. Iar din pct de vedere frenologic, chiar dacă frenologia nu este o ştiinţă confirmată, dacă îi studiaţi pe cei din familia Cosma s-ar putea să introducem ştiinţa studiului fetelor în ramura ştiinţelor exacte. Salutare fraţilor şi hai să-i băgăm pe mititei la zdub, dar pasul următor este să faceţi ceva să nu mai stea în garsoniere la Jilava sau Poarta Alba, să stea cu găinarii la comun, să respire CO2 uman până se satură", scrie Aurelian.

"Justiţia trebuie lăsată să îşi facă treaba ei fără implicarea politicului. Într-un final sper să ajungem la scopul principal, şi anume înlăturarea penalilor din guvern", precizează Sabin.

"Un infractor condamnat nu poate să facă justiţie la Antena 3 şi la România TV şi să aibă pretenţia ca aşa zisele probe a căror autenticitate nu a fost încă verificată să fie luate drept bune şi să fie crezut pe cuvânt. Să se procedeze aşa ar fi contrar funcţionării oricărui sistem juridic din statele democratice", consideră Vasile.

"Justiţia trebuie lăsată să îşi facă treaba ei fără implicarea politicului", scrie Liliana.