"Mobilizare" la Ministerul Justiţiei. Circa 20 de persoane cer revocarea lui Kovesi

După ce zilele trecute au fost proteste ba la Cotroceni, ba la DNA, un grup de cetăţeni a venit astăzi şi în faţa Ministerului Justiţiei, cerând revocarea Laurei Codruţa Kovesi.
Protest la Ministerul Justiţiei
Protest la Ministerul Justiţiei (Ionel Stoica)

UPDATE: În faţa Ministerului Justiţiei au ajuns şi susţinătorii Codruşei Kovesi, care au adus cu ei o mascotă OLAF, pentru a reaminti că insituţia europeană colaborează foarte bine cu DNA.

Cele două grupuri de protestari -pro şi contra revocare- sunt în zone separate una de alta printr-un culoar şi delimitate cu garduri metalice de către jandarmi.

* * *

În jur de 20 de persoane s-au strâns lângă Ministerul Justiţiei, pentru a-l impulsiona pe Tudorel Toader să ceară revocarea şefei DNA la conferinţa de presă pe care acesta o va susţine la ora 18.00. Cei prezenţi au adus pancarte "motivaţionale" şi scandează împotriva lui Kovesi şi a preşedintelui Iohannis.

Mini-protestul de astăzi este ultimul dintr-o serie de astfel de evenimente, zilele trecute protestându-se atât la Cotroceni cât şi la DNA. La protestele anterioare au luat parte şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu precum şi fostul ofiţer SRI inculpat în dosarul Black Cube, Daniel Dragomir. De asemenea, Codrin Ştefănescu şi-a exprimat regretul că nu poate fi şi el alături de protestatari.

Protestatarii au cerut revocarea lui Kovesi, acuzând-o de nereguli grave după ce fostul deputat PSD Vlad Cosma, politician condamnat la închisoare în primă instanţă, a făcut publice, la Antena 3, înregistrări video - despre care DNA susţine că-s colaje - menite să inducă ideea că insituţia anticorupţie falsifică probe.

Tot astăzi, la Ministerul Justiţiei s-ar putea strânge şi protestatarii pro-Justiţie, aceştia anunţându-şi deja intenţia de a se mobiliza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne