Mobilier de grădină din lemn rotund

Bănci din lemn rotund
Bănci din lemn rotund (Facebook)

Tradiţia construcţiilor din lemn are aproape aceeaşi vârstă cu omul. Poate că nicăieri nu este mai vie ideea strânsei împletiri a utilului cu frumosul, ca în arta lemnului.

Apropierea de natură, adusă de formele lemnului şi decorarea în manieră tradiţională a grădinii, generează un echilibru de un fin rafinament rustic.

Piesele de mobilier de grădină din lemn rotund sunt executate din buşteni cu o formă cât mai apropiată de cea în care îi găsim în pădure, fiind prelucraţi în mare măsură manual.

Din lemn rotund se pot executa nenumărate piese de mobilier de grădină, de la bănci, mese şi scaune, la foişoare de grădină, pergole, leagăne, balansoare, fântâni ornamentale, podeţuri pentru grădină, seturi de joacă pentru copii, gard decorativ, accesorii din lemn pentru gradină.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Bancă

Cel mai des întâlnite piese de mobilier pentru grădină din lemn rotund (indiferent că este vorba de esenţă de stejar, salcâm, brad, plop, tei) sunt băncile, care pot avea cele mai diverse modele.

Modelele de bănci din lemn rotund pentru gradină sunt extrem de variate, pot fi realizate pentru 2 până la 4 persoane, şi destinate spaţiilor verzi exterioare sau aleilor pietruite. Sunt extrem de pitoreşti, emanând soliditate, forţă şi rezistenţă, reprezentând un obiect utilitar şi decorativ ideal pentru grădinile de vară cu ambient rustic.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Masă

Piese de mobilier indispensabile în orice locaţie, mesele din lemn rotund realizate respectând contururile trunchiului şi ale crengilor, trecute printr-o prelucrare de decojire şi tratamente specifice, care conservă forma naturală, scot în evidenţă frumoasa textură a fibrei şi nodurilor caracteristice formei naturale a lemnului.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Scaune

Scaunele din lemn rotund sunt cea mai amplă şi mai diversă categorie, atât ca morfologie, cât şi ca rezolvări pe linia îmbinării utilului cu frumosul.

Conceptul lor pleacă de la modelul tradiţional de realizare, cu întăritura şi prindere doar superioară, până la realizarea de jilţuri în stil medieval sau tratarea artistică a formelor copacilor, adaugându-se funcţia utilitară. Imaginaţia nu cunoaşte limite în realizarea acestor piese.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Leagăn

Leagănele sunt piese de mobilier de exterior indispensabile unei grădini de vară, fiind un spaţiu de relaxare şi meditaţie. Ne putem bucura de momente de neuitat citind o carte, savurând o cafea. Se înacadrează perfect în decoruri cu plante naturale şi pavaje din piatră, lângă lacuri şi fântâni arteziene sau cascade amenajate.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Baldachin

Într-o gradină mare, plină de vegetaţie, un loc de odihnă sub cerul liber este ideal pentru sănătatea dumneavoastră. Un baldachin realizat din lemn rotund îşi va găsi cu siguranţă un loc special în grădina dumneavoastră.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Foişor

Foişoarele sunt locurile de întâlnire preferate în zilele toride de vară, care oferă umbră şi perspectivă asupra zonei, cât şi intimitate. Îmbrăcate în diverse flori sau plante agăţătoare, vor fi locul ideal pentru luat masa în aer liber într-un cadru intim şi liniştit.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Suporturi de flori

Florile reprezintă unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem avea în preajma noastră, iar punerea lor în valoare şi îngrijirea zilnică sunt esenţiale.

Suporturile de flori din lemn rotund sunt piese de mobilier exterior care completează şi armonizează spaţiul amenajat în stil tradiţional sau rustic, care aduc culoare şi viaţă acolo unde sunt amplasate. Fiecare piesă din această categorie poate fi un unicat şi viziunea fiecăruia dintre noi.

Noi am ales pentru dumneavoastră un suport de flori în formă de trenuleţ, cu o dublă utilizare, pentru că cei mici se pot juca perfect în locomotiva trenuleţului.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Loc de joacă pentru copii

Ce poate fi mai frumos decât să aduceţi parcul şi locul de joacă pentru copii în grădina dumneavoastră?

Şi aici imaginaţia nu cunoaşte limite în realizarea acestor locuri unde cei mici pot petrece ore bune de joacă alături de prietenii lor.

Mobilier de grădină din lemn rotund. Diverse decoraţiuni

Realizarea în stil propriu a oricăror obiecte de uz gospodăresc - cum ar fi fântânile, sau decorativ, este o provocare continuă pentru imaginaţia şi îndemânarea dumneavoastră.

Decoraţiunile de grădină din lemn rotund pot fi extrem de diversificate: fântâni, care de lemn, căsuţe pentru căţei, suporturi de flori, corpuri de iluminat, podeţe, balustrade, pergole etc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură