Moartea a doi tineri care a socat orasul Durlesti

Doi adolescenti au fost gasiti impuscati intr-un automobil la Durlesti. Informatia a fost confirmata de surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit sefului serviciului de presa al MAI, Olga Baciu, este vorba despre un tanar de 19 ani, originar din raionul Telenesti si o fata de 15 ani, din Durlesti. Crima s-a produs in noaptea 31 martie spre 1 aprilie, in jurul orei 1.00.

Cadavrele au fost depistate de catre colaboratorii Regimentului Patrula si Santinela, intr-o masina de marca BMW, culoare verde, langa biserica "Sfantul Andrei". Automobilul abandonat se afla in camp, la o distanta de 80 de metri de la sosea.

Tanarul a fost gasit in portbagaj, imbracat, impuscat in cap, iar fata in automobil, pe jumatate dezgolita, si cu semne vizibile de plaga sub forma de impuscatura. Se presupune ca cei doi au fost asasinati cu o arma de vanatoare. Oamenii legii nu au putut spune daca minora a fost violata sau nu.

Potrivit reprezentantului MAI, adolescentii locuiau in Durlesti si invatau la liceul din localitate.

Moartea tinerilor a socat orasul Durlesti si, in special, elevii si profesorii liceului, in care au invatat Olga si Ilie. "Erau copii exceptionali, educati, invatau bine", astfel i-a caracterizat directoarea liceului "Hyperion". Aceasta nu stie insa cine ar fi putut sa faca asa ceva.

Si elevii spun doar lucruri bune despre cei doi adolescenti. "Era o pereche foarte frumoasa. De o luna de zile se intalneau. De obicei, mai mult de ora 9 nu stateau, la ora 9 acasa. Se impacau, au fost fericiti. Tot timpul ii vedeam pe coridoare, a fost o fata foarte linistita, pasnica. Era o prietena buna, o colega superba", povestesc colegii.

Cazul acestor doi tineri ar putea avea acelasi autor ca si cazul din 10 septembrie 2010, cand in toamna anului trecut, automobilul cu corpurile neansufletite al unui barbat si al unei femei a fost depistat pe traseul Ialoveni - Chisinau. Cadavrul unui barbat in varsta de 31 de ani si cel al unei tinere in varsta de doar 18 ani se aflau in stare de putrefactie.

Oamenii legii nu exclud ca cele doua infractiuni ar fi fost savarsite de una si aceeasi persoana. Reprezentantul Ministerului de Interne a precizat insa ca aceasta este doar una din versiuni. Deocamdata, politistii nu au gasit o legatura intre adolescentii asasinati noaptea aceasta la Durlesti si cele doua persoane gasite impuscate pe traseul Ialoveni - Chisinau.

Politia presupune ca este vorba de un omor intentionat. Crima este calificata drept exceptional de grava.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe