Moare Kofi Annan, fost secretar general al ONU şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace

Diplomatul ghanez, în vârstă de 80 ani, s-a îmbolnăvit după ce s-a întors din Africa de Sud, unde a participat la comemorarea zilei de naştere a liderului sud-african Nelson Mandela.
Kofi Annan
Kofi Annan (SIA KAMBOU / AFP / Getty Images)

Fostul secretar general al Naţiunilor Unite, Kofi Annan, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, au confirmat surse din familie portalului de ştiri ghanez CNR. Diplomatul ghanez, a confirmat familia, s-a îmbolnăvit la întoarcerea din Africa de Sud, după ce a participat la comemorarea zilei de naştere a liderului sud-african Nelson Mandela.

Annan a fost spitalizat la Geneva şi apoi a fost transferat pe calea aerului la un centru medical din capitala Elveţiei, Berna, unde a decedat. Vestea despre moartea sa a fost transmisă şi prin contul oficial Twitter al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi agenţiei de ştiri Reuters de către două persoane apropiate.

Diplomatul, născut în Kumasi în 1938, a ocupat funcţia de secretar general al ONU pe perioada 1997-2006 şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2001, împreună cu ONU.

Familia lui Annan a emis mai târziu o declaraţie în care a subliniat că acesta a luptat "pentru o lume mai dreaptă şi cu mai multă pace" şi legătura sa specială cu Africa.

It is with immense sadness that the Annan family and the Kofi Annan Foundation announce that Kofi Annan, former Secretary General of the United Nations and Nobel Peace Laureate, passed away peacefully on Saturday 18th August after a short illness... pic.twitter.com/42nGOxmcPZ

— Kofi Annan (@KofiAnnan) 18 Aug 2018

Annan a studiat economia la Kumasi College of Science and Technology, extinzându-şi studiile în Statele Unite şi Elveţia, până la a ocupa funcţia de Secretar General al ONU. Cel mai mare eşec al său în această poziţie, aşa cum a considerat el însuşi, este că nu a fost capabil să oprească războiul din Irak, în ciuda faptului că a făcut tot posibilul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe