"Mitralieră" vrea "decapitarea" Guvernului: "Solicit retragerea sprijinului pentru colegii Tudose-Ciolacu!"

"Nu am câştigat simpatia a milioane şi milioane de cetăţeni ai României, ca nişte colegi să ne facă să pierdem în fiecare zi şi să ne afecteze sistematic imaginea!", le transmite Cătălin Rădulescu colegilor din partid, cerând retragerea sprijinului politic pentru Tudose şi Ciolacu.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Social-democratul Cătălin Marian Rădulescu - cunoscut opiniei publice ca "deputatul mitralieră" - o laudă pe ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru refuzul de a demisiona, aşa cum îşi doreşte premierul Tudose, şi cere, printr-o postare pe Facebook, întrunirea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, în vederea retragerii sprijinului politic pentru echipa formată din premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu. Cei doi au afectat imaginea partidului prin refuzul de a-l demite pe şeful Poliţiei române, scandaluri în presă, insubordonare, neasumarea legilor Justiţiei etc. Reamintim că, potrivit presei, Ciolacu, personaj pus de Dragnea în coasta lui Tudose pentru a-l supraveghea, ar fi trecut în tăbăra premierului.

"Bravo, Carmen Dan, şah mat! Ca membru vechi, al partidului meu, PSD , solicit întrunirea de urgenţă a CEX -ului, pentru a hotărî , dacă, după ieşirea necontrolată şi nestatutară a premierului Tudose, mai susţinem echipa Tudose -Ciolacu la guvernare, şi dacă după ieşirile repetate în mass-media, contrare poziţiilor partidului, şi insubordonarea faţă de deciziile partidului, mai pot fi menţinuţi în funcţie, aceşti doi colegi, care nu au înţeles nici în ultimul ceas, că nu au ajuns prin niciun concurs în aceste funcţii, ci au fost puşi acolo de către partid şi ca să realizeze programul partidului", afirmă deputatul Rădulescu, într-un mesaj postat joi seara pe pagina sa de Facebook şi preluat de Agerpres.

Potrivit lui Rădulescu, prin susţinerea şefului Poliţiei române şi prin "repetatele scandaluri în spaţiul mediatic", prin atacurile la adresa unor colegi etc., echipa Tudose-Ciolacu a afectat imaginea PSD în rândul electoratului social-democrat.

"Gravitatea susţinerii şefului Poliţiei Române, care e vinovat de foarte multe lucruri (care au culminat cu pedofilul poliţist, cunoscut de către acest domn Despescu ), asumat de colegul Ciolacu, mă determină să solicit CEX -ului cât şi colegilor parlamentari PSD retragerea sprijinului politic pentru echipa formată din colegii noştrii Tudose -Ciolacu, pentru afectarea imaginii partidului nostru în rândul electoratului PSD , pentru scandalurile repetate în spaţiul mediatic, pentru atacurile repetate împotriva unor colegi miniştrii (Rovana Plumb, Sevill Shaideh, Carmen Dan, Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea ), pentru insubordonarea faţă de deciziile partidului şi faţă de Preşedintele partidului, pentru nedemiterea consilierului personal al premierului Tudose, domnul Piperea , care a cerut schimbarea preşedintelui Dragnea, şi pentru neasumarea legilor justiţiei. Nu am câştigat simpatia a milioane şi milioane de cetăţeni ai României , ca nişte colegi să ne facă să pierdem în fiecare zi şi să ne afecteze sistematic imaginea", mai precizează Rădulescu.

Postarea "deputatului-mitralieră" a fost făcută în contextul în care, miercuri, premierul a afirmat că nu mai poate lucra cu un ministru care l-a minţit, respectiv cu Carmen Dan, care l-ar fi dezinformat în ceea ce priveşte înlocuirea şefului Poliţiei române. Mai exact, persoana pe care Dan o propusese ca înlocuitor nu acceptase postul iar Dan îi transmisese lui Tudose contrariul.

La câteva ore după ce Tudose a afirmat că nu mai poate lucra cu ea, ministrul Carmen Dan a anunţat că refuză să demisioneze, demisia sa putând fi stabilită numai în forurile statutare ale partidului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne