Mitingul PSD de la Iaşi. Protestatarii îi fac o promisiune lui Dragnea

Protest
Protest (Vlad Voiculescu)

Comunitatea Reset, organizator al mitingului din 20 aprilie de la Iaşi la care Dragnea a fost huiduit atât de tare de nici fanfara n-a putut acoperi scandările, îi promit liderului PSD că vor veni să-l întâmpine şi pe 9 mai, zi când, reamitim, PSD-ul anunţă un mare miting.

"We will be back!

E fierbere mare în rândul liderilor PSD după ruşinea trăită pe 20 aprilie, când se împingeau unii pe alţii ca să intre mai repede în duba trasă la scările Teatrului „Luceafărul”.

Nu tu băi de mulţime, nu tu urale, nu tu copii stând în cap, ci doar huiduieli şi apostrofări. Aşa ceva nu se face. Aşa că Dragnea a promis un „I'll be back!” scrâşnit, iar Maricel Popa s-a pus pe treabă. Primul lucru: discreditarea protestatarilor.

Liderul PSD Iaşi susţine că la protestul anti-Dragnea de la Iaşi din 20 aprilie au fost aduşi oameni cu autocare din alte judeţe, afirmând că sunt "protestatari de serviciu" care îl însoţesc pe Liviu Dragnea peste tot pe unde merge prin ţară.

Noi ştim că au venit fie pe jos, fie cu mijloace de transport în comun. La fel va fi şi pe 9 mai, Ziua Europei. Atunci se va cânta „Oda Bucuriei”. Mai rămâne de văzut pentru cine va fi bucuria", scriu protestatarii pe Facebook.

Reamitim că liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, a anunţat un miting regional de ziua Europei în data de 9 mai, la Iaşi.

Potrivit Digi24.ro, Maricel Popa a declarat, joi seară, pentru News.ro, că PSD va sărbători la Iaşi Ziua Europei, printr-un spectacol în aer liber, la eveniment urmând să participe şi Liviu Dragnea. La evenimentul care va fi organizat, culmea "coincidenţei", în acelaşi timp în care la Sibiu au loc atât Summitul UE cât şi Summitul PPE, urmează să ia parte 40.000 de oameni, susţine Popa.

"Vrem să sărbătorim Ziua Europei. Va fi un concert folcloric, va veni şi Cenaclul Flacăra, vor fi şi cântece patriotice. Vor participa zeci de mii de oameni, din Iaşi, dar şi din celelalte judeţe ale Moldovei. Noi sperăm să fie peste 40.000 de oameni", a afirmat Maricel Popa.

Întrebat dacă acţiunea PSD de la Iaşi nu prezintă riscuri, în condiţiile în care Liviu Dragnea a fost huiduit de câteva sute de oameni la Conferinţa Judeţeană PSD Iaşi din 20 aprilie, Popa a precizat că nu se aşteaptă la incidente şi că vor fi luate măsuri de siguranţă.

Mai precizăm în context că reprezentanţii comunităţii Reset Iaşi au făcut cerere pentru a organiza un eveniment de celebrare a zilei Europei pe 9 mai, în Piaţa Unirii din Iaşi. Surpriză însă, cererea lor a fost refuzată pe motiv ca PSD a depus cerere pentru miting în acelaşi loc cu 30 de minute înaintea lor.

"Grupul civic Reset a fost astăzi in Comisia de Adunări Publice din cadrul primăriei Iaşi să-şi susţină punctul de vedere şi dreptul de a face miting în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a susţine principiile şi valorile UE. Iaşul este un oraş european şi vrea să arate acest lucru. Din nefericire, noi am depus cerere de notificare pe 25 aprilie şi am primit un număr de înregistrare, doar că PSD s-a mişcat mai repede şi a depus cu o jumătate de oră mai devreme notificare de miting in aceeaşi zi, aceeaşi locaţie: Piaţa Unirii.

În acelaşi timp cu mitingul PSD de la Iaşi, la Sibiu va fi un Summit unde vor participa şefii de stat şi de guvern din ţările UE şi se va discuta următoarea agendă strategică pentru pentru perioada 2019-2024. La Iaşi imaginea care va fi văzută de restul ţării de Ziua Europei va fi cea a oamenilor aduşi cu autocarele, cu mici, bere, fanfară (?), scenă unde se va interpreta muzica populară, urmate de discursuri ale unor politicieni care până acum nu au făcut altceva decât să atace UE şi valorile sale, iar exact pe 9 mai vor veni să ceară votul moldovenilor pentru a se duce la locuri sigure şi bine plătite.

Stranie coincidenţă că PSD a depus chiar cu câteva minute înaintea noastră notificarea. Vom face toate demersurile oficiale pentru a ne asigura că acest lucru chiar s-a întâmplat.", scria, pe Facebook, Reset.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne