Misterul ultimelor cuvinte scrise de Walt Disney. Ce a vrut să spună

Celebrul regizor, producător, animator, scenarist şi antreprenor american Walt Disney a scris pe o hârtie în ziua morţii sale numele şi prenumele unuia dintre cei mai căutaţi actori de azi. Nimeni nu ştie de ce.
Walt Disney
Walt Disney (Disney Enterprises)

Se spune că ultimul lucru pe care l-a cerut Jack Daniels înainte să moară a fost “Un alt păhărel”, Goethe a cerut "Mai multă lumină!", iar Sigmund Freud a strigat "Este absurd! Este absurd!" Iar printre toate aceste tirade de expresii de nepătruns, ultimele cuvinte ale lui Walt Disney se dovedesc a fi la rândul lor un mister.

Legenda urbană a persistat timp de zeci de ani: pe patul de moarte, la 15 decembrie 1966, Disney a scris pe hârtie cuvintele „Kurt“ şi „Russell“. Da, aţi citit bine: numele şi prenumele actorului care tocmai a apărut în cinematografe în Guardians Galaxy Vol.2., produs chiar de studiourile Disney. Şi nimeni nu ştie de ce.

Kurt Russell are ultimul cuvânt

Russell însuşi a confirmat în interviuri ulterioare (ca cel pentru Huffington Post), că povestea este adevărată: „La doi ani de la moartea sa, m-au dus într-un birou, iar o femeie, care nu părea să fie secretara lui, mi-a arătat hârtia şi m-a întrebat dacă ştiu despre ce este vorba. I-am răspuns că nu, şi apoi am aflat că acesta a fost ultimul lucru pe care l-a scris. Nu am ştiut ce să răspund".

A fost actorul prietenul producătorului? Poate copilul său ne-recunoscut? Îl voia pentru următorul film? Sunt întrebări pe care mulţi şi le-au pus de-a lungul timpului. Ceea ce se ştie este doar că Russell este încântat de această legendă urbană şi ştie cum să menţină misterul.

Când era doar un copil, numele actorului a început să devină cunoscut, fiind legat de producţii de la Disney cum ar fi Follow Me, Boys! (1966), The Horse in the Gray Flannel Suit (1968) sau The Computer Wore Tennis Shoes (1969), printre multe altele.

Conexiunea dintre copilul care făcea primii paşi în lumea cinematografiei şi renumitul producător, care a schimbat pentru totdeauna filmele pentru copii, a mers dincolo de simple afaceri. Walt Disney obişnuia să apară în timp ce se filmau scenele numai pentru a vorbi cu Russell şi îi punea tot felul de întrebări. “Voia să ştie cum funcţionează mintea unui copil“, spune actorul. “Îmi amintea de bunicul meu, un om la fel de creativ şi plin de resurse“, adaugă el.

Fără Disney, Russell nu ar fi fost actor

Se pare că Disney a avut un rol esenţial în cariera sa. Russell a încercat să-l urmeze pe tatăl său în baseball profesionist, dar producătorul nu şi-a încetinit eforturile depuse ca acel copil să devină un actor: „Poate că ar trebui să încerci această afacere, deoarece cred că vei avea o carieră lungă“, obişnuia să spună. Şi a avut dreptate.

Actorul, în vârstă de 66 de ani, a apărut în peste 50 de filme, cum ar fi Escape from New YorkThe Thing sau The Hateful Eight şi acum este unul dintre protagoniştii din Guardians Galaxy Vol.2. “Sprijinul său a avut un mare rol în ceea ce priveşte cariera mea“, rezumă actorul.

Surse: QNM, Huffington Post, El Confidencial, Wikipedia

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură