Misterioasa „Ploaie Roşie” din India

Probele de ploaie rosii conţin o suspensie groasă de celule care nu au ADN şi pot proveni din fragmente de comete
Probele de ploaie rosii conţin o suspensie groasă de celule care nu au ADN şi pot proveni din fragmente de comete (Godfrey Louis / CUSAT)

În India a fost semnalat un fenomen neobişnuit în 2001 - ploaie roşie. Cercetătorii au descoperit că aceasta conţinea celule care nu pot fi găsite pe Pământ. Nu se ştie de unde vin şi ce consecinţe pot avea pentru viaţă planetei.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu acest caz interesant, timp de două luni, din 25 iulie până în 25 septembrie, o ploaie roşie a căzut peste Kerala, în extremitatea sudică a Indiei. Unul dintre observatorii acestui fenomen fost Godfrey Louis, un fizician de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Cochin, din apropiere, care s-a decis să investigheze cazul, potrivit Unsolved World's Mysteries.

Intrigat de acest fenomen, Louis a colectat numeroase mostre de apă de ploaie roşie, hotărât să afle care a fost cauza contaminării. Cercetătorul suspecta că, probabil, este vorba despre praf sau nisip dintr-un deşert îndepărtat.

Dar examinând mostrele la microscop nu a găsit nicio dovadă de nisip sau praf. În schimb, apa de ploaie era plină de celule roşii care arătau foarte similare cu gândacii de pe Pământ.

Ce este cu adevărat ciudat este faptul că Louis nu a găsit nicio dovadă de ADN în aceste celule ceea ce ar exclude cele mai multe tipuri de celule biologice cunoscute.

Louis şi-a publicat rezultatele în revista Astrofizică şi Spaţiu în 2006, împreună cu sugestia că celulele ar putea fi din afara acestei lumi. Acesta a speculat că o cometă s-ar fi dezintegrat în straturile superioare ale atmosferei şi apoi nori plini de celulele extraterestre ar fi plutit spre Pământ.

De fapt, Louis susţine că au existat rapoarte în regiune despre o bubuitură puternică în acea perioadă, care ar fi putut fi cauzată de dezintegrarea unui obiect în straturile superioare ale atmosferei.