Mişcare surprinzătoare. Lazăr iese din scenă: CSM i-a aprobat cererea de pensionare

Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, în şedinţa de joi, cererea de pensionare înaintată de şeful Ministerului Public.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019", se precizează în decizia CSM.

* * *

Procurorul general Augustin Lazăr a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de pensionare, în contextul în care mandatul său la şefia Parchetului General se încheie în 27 aprilie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, n-a reuşit să-l revoce din funcţie pe Lazăr, în ciuda insistenţelor sale, însă i-a respins recent candidatura pentru un nou mandat de procuror general.

Decizia procurorului general de pensionare vine şi în contextul scandalului privind activitatea sa de procuror de pe vremea regimului comunist, scandal declanşat de Luju şi Antena 3 în momentul în care Lazăr îşi depusese candidatura pentru un nou mandat.

Mai exact, Lazăr a fost acuzat că a refuzat eliberarea condiţionată a unor disidenţi anticomunişti, printre care şi Iulius Filip, de la penitenciarul din Aiud, atunci când era şeful Comisiei de propuneri pentru liberare condiţionată. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne